Manager Frank Lampard van Everton
NOS VoetbalAangepast

Lampard krijgt in degradatiestrijd hulp van oude vrienden, Arsenal blijft vierde

Frank Lampard heeft in de degradatiestrijd hulp gekregen van zijn oude vrienden bij Chelsea. Dankzij een enorme blunder van Cesar Azpilicueta won zijn ploeg Everton met 1-0 van de Londenaren in de Premier League.

Azpilicueta werd in Londen tot aanvoerder benoemd, toen Lampard in 2019 aan de slag ging als manager van Chelsea. Lampard was ook dertien seizoenen speler van de club en won in die periode zowat alles wat er te winnen viel.

En die band draagt Azpilicueta nog steeds, terwijl Lampard tegenwoordig voor elk punt knokt met Everton. De ontlading op Goodison Park was dan ook groot, toen de Spanjaard vlak na rust zomaar de bal inleverde en Richarlison profiteerde en scoorde.

De bovenste vier spelen Champions League, de onderste drie degraderen

Everton degradeerde nog nooit uit de Premier League, sinds die in 1992 werd ingevoerd. Maar mede door het loodzware programma van de laatste weken belandde de tweede club uit Liverpool ineens onder de streep.

Heldenrol Pickford

Op doel bij Everton staat Jordan Pickford, tevens de keeper van het nationale team. En die hield Chelsea na een uur spelen met hulp van de paal en een weergaloze reflex van de gelijkmaker.

Everton staat nog wel twee punten achter Burnley en Leeds United, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. In de strijd om de Champions League-tickets wonnen beide achtervolgers van Chelsea: Arsenal en Tottenham Hotspur.

Eddie Nketiah (rechts) heeft het aan de stok met West Ham-verdediger Aaron Cresswell

Arsenal won met 2-1 bij West Ham United en staat nu op drie punten van Chelsea. Voor Arsenal kopten Rob Holding en Gabriel raak. Tussendoor maakte Jarrod Bowen de gelijkmaker in deze Londense derby.

Tottenham Hotspur volgt na een 3-1 zege op Leicester City op vijf punten van The Blues. Harry Kane en Son Heung-min (twee keer) scoorden voor de Spurs. Oranje-international Steven Bergwijn viel vlak voor tijd nog in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl