Ralf Rangnick
NOS Voetbal

Rangnick maakt zich zorgen: 'Liverpool ligt zes jaar voor op Manchester United'

Trainer Ralf Rangnick maakt zich flinke zorgen over de huidige staat van Manchester United. Hij verloor maandagavond in de Premier League kansloos met 4-0 van Liverpool. "Het is beschamend en teleurstellend, misschien zelfs wel vernederend. We moeten accepteren dat zij zes jaar voor liggen op ons...", zei de Duitse interim-trainer, die vermoedelijk na dit seizoen wordt opgevolgd door Erik ten Hag.

Liverpool won eerder dit seizoen ook al op Old Trafford met 5-0 van Manchester United. Nog nooit moest Manchester United in een seizoen zoveel goals incasseren tegen een tegenstander. "Er zal bij deze club iets moeten gebeuren, dat is duidelijk. En dat zal ook gebeuren. Alleen daar hebben we in de resterende wedstrijden dit seizoen natuurlijk niets aan."

Rangnick: "Het is beschamend en teleurstellend, misschien zelfs wel vernederend'

"Toen Jürgen Klopp naar Liverpool kwam, veranderde dat de club. Niet alleen hun ploeg werd beter, maar het tilde de club en de hele stad naar een hoger niveau", zei Rangnick over zijn landgenoot Klopp. De Duitser werkt sinds 2015 in Liverpool en won met de club onder meer de Champions League en de landstitel.

"Dat moet met ons ook gaan gebeuren in de komende transferperiodes", aldus Rangnick.

Volgens Engelse media wil Manchester United nog deze week de komst van Ten Hag aankondigen, ook om de aandacht weg te nemen bij de sportieve tegenslagen. Ajax ontvangt een afkoopsom voor Ten Hag, omdat zijn contract nog een jaar doorloopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl