Samson en Gert in 1998
NOS Nieuws

Samson na 32 jaar nu écht verder zonder Gert

In het theater in het Belgische Puurs heeft Gert Verhulst gisteren afscheid genomen van Samson en het publiek. Hij kondigde drie jaar geleden al aan te stoppen met de iconische kinderserie Samson & Gert en is al enige tijd niet meer te zien op televisie, maar er liep nog wel een afscheidstournee in de theaters.

De tournee lag enige tijd stil vanwege de coronapandemie. Daardoor was gisteren pas de laatste van negentig shows. "We zijn moe maar heel tevreden, maar helaas, helaas, alles is op", zongen Samson en Gert samen in hun laatste liedje:

Gert geeft het stokje door aan zijn dochter Marie. Ook zij was gisteren onderdeel van de show, net als bekende figuren uit de serie als de burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto Vermicelli.

Samson gaat gewoon door, met Marie als zijn nieuwe baasje. Hun agenda is volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws al goed gevuld. Eind dit jaar gaan ze, zonder Gert, de theaters in met hun eigen kerstshow.

Gert Verhulst zegt tegen de VRT dat hij Samson in al die jaren nooit zat is geworden: "Samson heeft me alles gebracht wat ik heb, dus die liefde is altijd vanaf dag één heel groot geweest. Ik heb het ook 32 jaar gedaan, maar je moet op een gegeven moment stoppen. Ik kan niet tot mijn honderdste naast die hond zitten."

Belgen hoeven niet bang te zijn dat Verhulst nu achter de schermen verdwijnt. Hij presenteert nog talkshows op de commerciële zender Vier en volgend jaar is hij in de theaters te zien in een musical over zanger Will Tura.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl