Samson en Gert in 1998
NOS Nieuws

'Moah seg heee!', Samson moet het voortaan doen zonder Gertje

De Belgische acteur en baas van productiebedrijf Studio 100 Gert Verhulst stopt na dertig jaar met de succesvolle kinderserie Samson & Gert. De jubileumshows die eind dit jaar in het teken staan van dertig jaar Samson & Gert, zijn ook meteen zijn afscheidstour, maakte Verhulst op een persconferentie bekend.

'Moah seg hee Gertje' Verhulst beleeft naar eigen zeggen nog altijd veel plezier aan het acteren, maar wil "het moment voor zijn dat er straks een zielig oud ventje naast een pop liedjes staat te zingen".

Verhulst, als Gert meestal gehuld in rood overhemd, zegt te hebben genoten van zijn rol in het programma, waar de bel het nooit deed. "Ik heb intens veel plezier beleefd aan dit grote avontuur. We hebben met het hele team heel hard gewerkt en nog veel harder gelachen samen." Samson neemt overigens geen afscheid, "met hem hebben we nog grote plannen", aldus Verhulst.

Samson & Gert was op 6 december 1989 voor het eerst op tv te zien. Sindsdien werden er 800 afleveringen uitgezonden, 28 kerstshows opgevoerd en zeventien albums opgenomen.

Verhulst werkte twee jaar als presentator voor de Belgische omroep BRT toen hij Samson aan zijn zijde kreeg. In eerste instantie was de hyperactieve hond, een verzinsel van poppenspeler Danny Verbiest, zijn sidekick bij het aankondigen van programma's. Het samenspel van de twee viel zo in de smaak, dat er een fictieve serie op hen werd gebaseerd.

Op het hoogtepunt werden zo'n 150 afleveringen per jaar opgenomen. De laatste jaren ligt de productie een stuk lager; het laatste seizoen dateert uit 2017, toen vijftien afleveringen werden opgenomen.

Vanaf 21 december wordt met meerdere shows afscheid genomen van het publiek met een jubileumvoorstelling in het theater van Studio 100, met de volledige cast van het programma. Het is nog niet duidelijk wanneer de laatste show wordt opgevoerd.

Studio 100

Verhulst is baas en mede-oprichter van het Belgische tv- en theaterproductiebedrijf Studio 100- het bedrijf achter kinderprogramma's als Kabouter Plop, Piet Piraat en Mega Mindy en de meidengroep K3. Samson en Gert vormde de basis voor het succes van Studio 100. "Zonder Samson was er geen Studio 100 geweest", zegt Verhulst daarover. "Samson is namelijk de Mickey Mouse van Studio 100."

Ook is het bedrijf eigenaar van zeven attractieparken in België, Duitsland, Nederland en Polen en produceert het musicals en films

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl