AC Milan viert de 1-0 tegen Genoa

Spanning in Serie A onverminderd groot: AC Milan en Inter maken geen fout

AC Milan houdt de koppositie in de Serie A door een 2-0 zege op Genoa voorlopig in handen. Omdat concurrent Internazionale eerder op de avond won van Spezia (1-3), blijft de spanning in Italië onverminderd groot.

Inter staat twee punten achter AC Milan, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan zijn stadgenoot. Nummer drie Napoli, ook nog altijd in de race voor de landstitel, speelt maandag thuis tegen AS Roma.

Moeizaam duel Milan

AC Milan speelde tegen Genoa in een zeldzaam goedgevuld San Siro. Ook in het rood-zwarte deel van Milaan is de scudetto-gekte de afgelopen weken namelijk uitgebroken. De laatste keer dat Milan de landstitel won was in 2011, waardoor de hunkering naar succes enorm is.

De stand in de Serie A

De meer dan 70.000 aanwezige toeschouwers - de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic was er één van - zagen Rafael Leão na tien minuten de score openen. De Portugese aanvaller volleerde een mooie voorzet van Pierre Kalulu koeltjes binnen.

Na die treffer zakte de wedstrijd behoorlijk in. Milan maakte niet de indruk dolgraag tot 2-0 te willen komen en Genoa was aanvallend volledig onmachtig. De ploeg van Alexander Blessin staat al een tijdje op de rand van degradatie.

Rafael Leão viert zijn goal met de Belg Alexis Saelemaekers

In de tweede helft kwam Genoa steeds beter in de wedstrijd. Het leverde weinig kansen op, maar het massaal toegestroomde Milanese publiek was er lang niet gerust op.

Milan was niet meer in staat om kansen te creëren en speelde moeizaam. Alleen Olivier Giroud (volley) en Leão (hard schot) zorgden nog voor enig gevaar.

Zo modderden beiden ploegen aan en gebeurde er weinig, totdat invaller Junior Messias kort voor het eindsignaal de 2-0 binnenschoot.

Inter wint in Spezia

Eerder op de avond speelde Inter tegen Spezia. Denzel Dumfries begon in de basis, maar Stefan de Vrij zat op de bank. Spezia bood in de eerste helft prima weerwerk, maar kreeg na ongeveer een half uur spelen plots een Milanese goal om de oren.

Dat de maker daarvan Marcelo Brozovic was, vonden de spelers van Inter wel amusant. De Kroaat scoort haast nooit, maar joeg een afvallende bal als een volleerde spits de kruising in.

Brozovic juicht na zijn eerste goal van dit Serie A-seizoen

In de tweede helft volgde een uiterst curieus moment, toen Spezia-spits M'Bala Nzola van de scheidsrechter zijn oorbel uit moest doen. Die bleek echter zo stevig vast te zitten dat dat niet lukte, ondanks minutenlang gepriegel.

Trainer Thiago Motta kon het na meerdere verwoede pogingen niet meer aanzien en besloot Nzola te wisselen.

Na dat incident maakte Lautaro Martínez de 0-2. Giulio Maggiore verzorgde voor Spezia met een mooi schot de aansluitingstreffer, maar invaller Alexis Sánchez nam met de 1-3 alle spanning weg.