De Vrij opnieuw geblesseerd bij rentree, De Ligt scoort bij moeizame zege Juve

Stefan de Vrij bleef in de rust in de kleedkamer achter bij de wedstrijd tussen Internazionale en Hellas Verona (2-0). Het is nog onduidelijk hoe ernstig zijn nieuwe kwetsuur is, al lijkt het volgens de eerste berichten slechts om een lichte blessure aan het dijbeen te gaan.

De 30-jarige Oranje-international maakte vanavond zijn rentree nadat hij begin maart in het Champions League-duel met Liverpool een spierblessure opliep. Zonder zijn centrale verdediger speelde titelverdediger Inter tweemaal gelijk in de Serie A en De Vrij miste ook de interlandperiode met Oranje.

Tussendoor was er ook goed nieuws voor de oud-Feyenoorder. Hij won een rechtszaak tegen zijn voormalig zaakwaarnemer, die hem 4,75 miljoen euro schadevergoeding moet betalen.

Internazionale viert een van de treffers tegen Hellas Verona

Het uitvallen van De Vrij deerde Inter niet. Twee vroege doelpunten bleken voldoende om Hellas Verona te verslaan. Nicolo Barella en Edin Dzeko scoorden al in het eerste half uur tegen de middenmoter.

Denzel Dumfries maakte de negentig minuten wel vol in Stadio Giuseppe Meazza. De opkomende rechtsback zorgde voor enkele dreigende momenten, maar kon zijn stempel niet echt op de wedstrijd drukken. In de slotfase liep hij nog tegen een gele kaart op.

Dankzij de thuiszege haakt Inter bovenin aan bij AC Milan en Napoli. Met nog zeven duels te spelen is de titelstrijd in de Serie A razend spannend.

Matthijs de Ligt had met een treffer een belangrijke bijdrage aan een benauwde overwinning van Juventus. De nummer vier van de Serie A ontsnapte op Sardinië met een 1-2-zege op Cagliari.

De Ligt kopte op slag van rust de 1-1 binnen uit een voorzet van Juan Cuadrado. Cagliari was al na tien minuten op voorsprong gekomen. Oud-Ajacied Razvan Marin veroverde de bal van Paulo Dybala en bediende doelpuntenmaker Joao Pedro.

Adrien Rabiot dacht Juventus kort daarna al op 1-1 te brengen, maar de VAR keurde zijn treffer af wegens hands. Vlak na rust leek De Ligt een assist te geven bij een treffer van Giorgio Chiellini, maar ook dat doelpunt werd afgekeurd omdat er sprake was van buitenspel.

De arbitrage kon niets onreglementairs vinden aan de 1-2 van Dusan Vlahovic een kwartier voor tijd. De Servische spits schoot op aangeven van Dybala raak en bewees zo weer eens zijn waarde voor de 'Oude Dame'. Sinds Vlahovic in de winter voor zo'n 80 miljoen euro werd overgenomen van Fiorentina (daarmee was hij wereldwijd de duurste speler van de winterse transfermarkt), maakte hij zes competitietreffers.

AC Milan (uit tegen Torino) en Napoli (thuis tegen Fiorentina) komen morgen in actie.