Giroud treurt in het duel met Torino

AC Milan verliest opnieuw punten in Italiaanse titelrace, ook Napoli struikelt

AC Milan heeft opnieuw punten laten liggen in de strijd om de Italiaanse landstitel. De koploper van de Serie A kwam op bezoek bij middenmoter Torino niet verder dan 0-0. Vorige week scoorde het thuis tegen Bologna ook al niet.

Het duel tussen Torino en AC Milan was geen wedstrijd waar de Italianen het over vijf jaar aan het diner nog eens uitgebreid over zullen hebben. Misschien als AC Milan na de laatste speelronde een punt tekort komt voor de Scudetto, maar voorlopig voeren de Milanezen nog de ranglijst aan.

Inter kan koppositie overnemen

Door het gelijkspel kan nummer twee Internazionale de stadgenoot van de koppositie stoten. Inter, dat zaterdag won van Hellas Verona, heeft twee punten minder maar een wedstrijd minder gespeeld.

Stand in de Serie A

Koploper Milan deed het op bezoek in Turijn zonder Zlatan Ibrahimović en Simon Kjaer, de routiniers kampen met een knieblessure. Het duel met de nummer elf uit de Serie A ging gelijk op. Milan had meer balbezit, maar de thuisploeg was iets gevaarlijker.

Binnen het kwartier sprong Torino-spits Andrea Belotti net niet hoog genoeg waardoor zijn vrije kopbal naast suisde. Na rust zocht linksback Mërgim Vojvoda met een vurig schot de bovenhoek, maar Milan-goalie Mike Maignan tikte de bal uit de kruising.

Milan drong de tweede helft aan, maar Torino was gevaarlijker. In de slotfase schoot Belotti uit een counter hard aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Milan drong fanatiek aan in de slotfase, maar kon in de chaos die ontstond geen goal forceren.

Napoli morst punten

Eerder op de dag had nummer drie Napoli dure punten gemorst thuis tegen Fiorentina. De ploeg uit Florence was in Napels met 3-2 te sterk.

Lorenzo Insigne van Napoli is gefrustreerd

Napoli was aanvankelijk sterker, maar na enkele halve kansjes viel de goal aan de andere kant: Napoli kreeg de bal niet weg en Nicolás González joeg hem in de kruising.

Napoli was van slag en bakte er tot de rust niets meer van. Na rust drong de thuisploeg aan en met een precieze schuiver maakte Dries Mertens de 1-1. Napoli leek orde op zaken te gaan stellen, maar Fiorentina sloeg twee keer genadeloos toe: Jonathan Ikoné en Arthur Cabral scoorden beiden binnen zes minuten met een diagonaal schot.

Victor Osimhen deed, na een fraaie balaanname, nog iets terug met een streep in de kruising.

Moeizame winst Roma

AS Roma won zondag moeizaam thuis van hekkensluiter Salernitana. Ivan Radovanovic zette de bezoekers na ruim twintig minuten op voorsprong. Roma deed er een uur over om terug te slaan. Met nog maar acht minuten op de klok krulde Carles Pérez via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen. Drie minuten later voltooide Chris Smalling de comeback: 2-1.