Vrouwen FC Twente winnen ruim (0-5) en komen steviger aan kop

Vrouwen FC Twente steviger aan kop na ruime zege op Excelsior

De wedstrijd van de vrouwen van FC Twente bij Excelsior duurde eigenlijk maar 24 minuten. Binnen een half uur stond het al 0-4. Vlak voor tijd viel ook nog een vijfde treffer. De koploper uit Enschede heeft zo zijn plek bovenaan de ranglijst in de eredivisie voor vrouwen verstevigd.

Om te zeggen dat Twente in vorm is, is een understatement. De ploeg van trainer Robert de Pauw heeft de laatste acht wedstrijden in de competitie gewonnen. Ook vanavond liep het gesmeerd - met goals van Fenna Kalma en Kayleigh van Doorn - al kreeg het flink wat hulp van de thuisploeg. Beide centrale verdedigers van Excelsior, Rachel Kleine en Beau Rijks, scoorden in eigen doel.

Twente-aanvoerder Renate Jansen maakte vijf minuten voor het laatste fluitsignaal nog de 0-5.

De voorsprong van Twente op nummer twee Ajax - dat twee wedstrijden op rij gelijk speelde - bedraagt nu drie punten.

Stand eredivisie vrouwen

Nummer drie Feyenoord leek vrijdag een lastige avond te krijgen op bezoek bij VV Alkmaar. Al na zes minuten zette Veerle van der Most op aangeven van Alieke Tuin de thuisploeg op voorsprong. Na rust draaiden de Rotterdamse vrouwen de wedstrijd om.

Rijsdijk redt Feyenoord

Zes minuten na rust stond het alweer 1-2, door doelpunten van Pia Rijsdijk en Kin Hendriks. Met nog twintig minuten te spelen besliste Rijsdijk met haar tweede goal de wedstrijd.

Verder ging PSV er door een doelpunt van Naomi Pattiwael met de winst vandoor thuis tegen Heerenveen. En ADO Den Haag was thuis te sterk voor de vrouwen van PEC Zwolle (2-0). Jaimy Ravensbergen en Liz Rijsbergen maakten de goals.