NOS Voetbalβ€’

Feyenoordvrouwen maken grote nederlaag goed met zege op Excelsior

In de eredivisie voor vrouwen heeft Feyenoord in de Rotterdamse derby met 2-0 van Excelsior gewonnen. Op sportpark Varkenoord had de thuisclub flink de overhand, maar duurde het even voordat het tot scoren kwam.

Met de zege heeft de ploeg van Danny Mulder de grote nederlaag in de vorige speelronde, 6-0 verlies van koploper FC Twente, weer een beetje goedgemaakt. Bij het eerste fluitsignaal leken de vrouwen die nederlaag maar al te graag van zich af te willen schudden.

Er werd vooral gevoetbald op de helft van Excelsior en kansen op de voorsprong waren er zeker, maar van echt spektakel was geen sprake.

Alle ballen op Bennink

Hoewel de kansen voor rust er zeker waren voor Feyenoord lukte het niet die 1-0 op het scorebord te krijgen. Na de thee brachten de Rotterdammers daar verandering in. Maxime Bennink werd na een goede steekpass van Annouk Boshuizen compleet vrij gespeeld voor de keeper. Bennink faalde niet en tikte de bal koeltjes rechtsonder in de hoek.

Wie anders dan Bennink moet men gedacht hebben. Met het doelpunt schreef ze haar vijfde treffer van dit seizoen op haar naam, waarvan er maar liefst drie tegen Excelsior. Bij de vorige ontmoeting (3-2 zege voor Feyenoord) nam Bennink twee belangrijke treffers voor haar rekening.

Excelsior, zo blijkt later, moet wel de favoriete tegenstander van de 24-jarig aanvalster zijn. Want niet lang na de openingstreffer, maakte Bennink haar tweede. Bij een hoekschop werd er genoeg chaos voor Excelsior-keeper Ricci Geenen gecreΓ«erd waar Feyenoord van kon profiteren: Bennink noteerde de 2-0.

Daarna waren de rollen even opgedraaid, Feyenoord-keeper Jacintha Weimar redde in een één-op-één-situatie knap met haar voet, waarna ze in de rebound gered werd door de paal. Een paar kleine kansen voor Excelsior waren niet genoeg om het Feyenoord nog moeilijk te maken en zodoende bleef de wedstrijd steken op 2-0.

Onderin verloor sc Heerenveen met 4-0 van ADO Den Haag en won PEC Zwolle met 2-1 van VV Alkmaar. Koploper FC Twente is deze ronde vrij, Ajax kan daar van profiteren. De Amsterdammers nemen het morgen op tegen PSV, bij winst nemen zij de koppositie weer over van FC Twente.

De wedstrijd zal een voorproefje zijn op de finale van de KNVB-beker. Op 18 april nemen de twee topploegen het tegen elkaar op.

Aan het einde van het seizoen wordt de balans opgemaakt en wordt er middels een knock-outsysteem gestreden om de landstitel. De drie winnaars van de periodetitels plus de kampioen spelen aan het einde van het jaar om de zogenaamde Eredivisie Cup.

Ajax en FC Twente zijn al zeker van een plekje, de derde en vierde plek moet nog worden ingevuld. Eind mei zijn de halve finales, gevolgd door de finale op 5 juni 2022.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl