Vanavond op tv: Cruciale NAVO-top • Vluchten uit Marioepol • Een maand oorlog

Internationale samenwerking: Joe Biden in Brussel

De NAVO en Europa eisen ineens alle aandacht op van de Amerikaanse president Joe Biden: er moet een antwoord worden gevonden op snel toenemende militaire agressie uit Rusland. Biden is vandaag in Brussel, voor crisisoverleg op het NAVO-hoofdkwartier. Voor zijn vertrek uit Washington zei Biden dat hij 'een serieuze dreiging' ziet dat Poetin chemische wapens gaat inzetten in de oorlog.

Vandaag komen ook de G7-landen bijeen om te praten over de invasie: Frankrijk, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Canada, Duitsland en Japan. En er is een EU-top waar de oorlog aan bod komt. We spreken met Europakenners in binnen- en buitenland. Te gast is: Jaap de Hoop Scheffer, oud-secretaris generaal van de NAVO en oud-minister van Buitenlandse Zaken.

Een maand oorlog

De oorlog in Oekraïne is nu een maand bezig. Wat is de stand van zaken? We bespreken het met voormalig commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif.

Mart de Kruif over één maand oorlog

Vluchten uit Marioepol

Volgens Oekraïne is met Rusland afgesproken dat vandaag zeven humanitaire corridors open zijn om Oekraïense burgers vanuit steden en dorpen te evacueren. Maar er zou nog steeds geen sprake zijn van een veilige doorgang vanuit de belegerde stad Marioepol. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp is in Zaporizja, waar veel mensen uit Marioepol naartoe proberen te komen.

'Marioepol bestaat niet meer'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl