NOS Voetbal

Liverpool langs Arsenal en bijna naast koploper City, record voor Kane

Liverpool is in de Premier League koploper Manchester City tot op een punt genaderd. De Reds waren Arsenal in Londen met 2-0 de baas. Omdat City maandag niet thuis gaf tegen Crystal Palace (0-0) heeft die club nu 70 punten in plaats van 72, Liverpool staat op 69.

Feest bij de spelers van Liverpool na de 0-1

Liverpool had slechts een van de vorige achttien duels met de Gunners verloren en incasseerde in de laatste vijf duels geen tegentreffer. Behoudens een vroege kopbal van Virgil van Dijk gaf Arsenal, de nummer vier van Engeland, voor de rust niet veel weg tegen Liverpool, dat zijn laatste negen competitiewedstrijden heeft gewonnen.

Na de rust sloeg Liverpool alsnog toe: Thiago stuurde Diogo Jota de diepte in met een fraaie pass, waarna de Portugees Arsenal-keeper Aaron Ramsdale klopte in de korte hoek.

Linksback Andrew Robertson was de aangever bij de 0-2. De Schot hield de bal goed binnen nadat Bukayo Saka juist had geprobeerd op te ruimen. Vervolgens stoomde Robertson op en zag hij hoe invaller Roberto Firmino alleen nog maar zijn voet tegen diens voorzet aan hoefde te zetten.

Record voor Kane bij zege Spurs

Eerder op de avond wist Tottenham Hotspur met dezelfde cijfers te winnen bij Brighton & Hove Albion: 0-2. Met Joël Veltman in de basis bij de thuisploeg en Steven Bergwijn op de bank bij de bezoekers leek het duel al na een paar minuten opengebroken te worden door Harry Kane.

De Engelse spits ontfutselde Brighton-keeper Robert Sánchez de bal, maar miste daarna op onbegrijpelijke wijze het lege doel.

Na iets meer dan een half uur werd alsnog gescoord door de Spurs via de Argentijn Cristian Romero. Een schot van Dejan Kulusevski belandde via het been van de Argentijnse verdediger in het Brighton-doel, waarna Kane in de tweede helft toch zijn goaltje meepikte en de 0-2 liet aantekenen.

Het betekende een record voor de Engels international, het was zijn 95ste treffer in een uitwedstrijd in de Premier League. Daarmee stak hij Wayne Rooney voorbij.

Stand Premier League per 16-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl