Mo Salah viert zijn treffer

Liverpool wint met jubileumtreffer van Salah, Ronaldo goud waard voor United

Liverpool heeft in de Premier League z'n achtste overwinning op rij geboekt. De nummer twee won met 2-0 bij Brighton & Hove Albion en bracht het gat naar Manchester City terug tot drie punten.

Manchester United was dankzij drie treffers van Cristiano Ronaldo met 3-2 Tottenham Hotspur de baas en vindt zich weer even terug in de topvier van de Premier League.

2.000 goals

Liverpool wist de vorige drie duels met de Seagulls niet te winnen en had het aanvankelijk opnieuw lastig. Neal Maupay miste twee grote kansen op de 1-0, maar na de openingsgoal van Luis Díaz in de 19de minuut kwamen de Reds amper meer in de problemen. De Colombiaan kopte een pass van Joel Matip langs doelman Robert Sánchez, die hard doorliep op Díaz maar ontsnapte aan rood.

Luis Díaz moet na zijn doelpunt opgelapt worden

De 0-2 van Mohamed Salah, die na een uur een penalty benutte, was 2.000ste goals van Liverpool in de Premier League, die sinds 1992 bestaat. Alleen Manchester United scoorde vaker: 2.173 treffers.

Voor Salah, de topscorerslijst in Engeland aanvoert, was het zijn twintigste competitiedoelpunt. Het is al de vierde keer dat de Egyptenaar minimaal zo vaak scoort in een seizoen. Hij is daarmee naast Ruud van Nistelrooij gekomen. Alleen Alan Shearer (zeven keer), Sergio Agüero (zes), Thierry Henry en Harry Kane (beiden vijf keer) deden dat vaker.

Goudhaantje Ronaldo

Hij moest vorige week de met 4-1 verloren stadsderby tegen Manchester City aan zich voorbij laten gaan wegens een heupblessure, maar tegen Tottenham Hotspur stond Cristiano Ronaldo er weer helemaal. Binnen het kwartier had het 37-jarige goudhaantje met een afstandsschot zijn visitekaartje afgegeven: 1-0.

De Spurs beten daarna flink van zich af en Eric Dier zag een kopbal door Diogo Dalot van de lijn gehaald worden. De gelijkmaker kwam er toch. Na hands van Alex Telles schoot Harry Kane hard raak vanaf de penaltystip. Maar nog voor de eerste helft voorbij was, had Ronaldo op aangeven van Jadon Sancho zijn tweede erin liggen.

Cristiano Ronaldo

Na rust kwam Tottenham opnieuw dankzij hulp van de tegenstander langszij. Harry Maguire gleed een voorzet van Sergio Reguilon achter zijn eigen doelman. Maar weer liet Ronaldo zich gelden. Dit keer tien minuten voor tijd met het hoofd op een voorzet van Telles.

Het was zijn 96ste competitiedoelpunt in het shirt van Manchester United en daarmee liet hij Ruud van Nistelrooij achter zich. De Portugees moet nu alleen Wayne Rooney (183), Ryan Giggs (109) en Paul Scholes (107) nog voor zich dulden.

Eriksen helpt Brentford aan zege

Onderin boekte Brentford een belangrijke zege op Burnley. Door de 2-0 in eigen huis verschafte het zich in de strijd tegen degradatie enige lucht, terwijl de zorgen voor de ploeg van Wout Weghorst juist verder toenamen.

Christian Eriksen toonde zijn waarde voor de thuisploeg. Nadat de Deen, die onlangs in Engeland zijn carrière weer heeft opgepakt na zijn hartstilstand op het EK van vorig jaar, in de eerste helft zelf al dicht bij een doelpunt was geweest, legde hij kort voor tijd de bal op het hoofd van Ivan Toney. De doelpuntenmaker verzilverde in de extra tijd ook nog eens een strafschop.