Andrelton Simmons in 2017 in actie namens Nederland tijdens de World Baseball Classic.
NOS Sport

Lockdown van de baan; Curaçaoënaar Simmons tekent miljoenencontract bij Cubs

Honkballer Andrelton Simmons vervolgt zijn loopbaan bij Chicago Cubs. De 32-jarige korte stop, die in 2013 en 2017 vierde werd met het Koninkrijk der Nederlanden op de World Baseball Classic, tekende een contract voor een seizoen in Chicago.

De Curaçaoënaar is al jaren een vaste waarde in de Major League, de Noord-Amerikaanse profcompetitie. Simmons werd in 2010 gedraft door Atlanta Braves, waar hij van 2012 tot 2015 op het hoogste niveau meedraaide.

Daarna speelde hij ook nog voor Los Angeles Angels en Minnesota Twins.

Op basis van zijn statistieken geldt Simmons nog altijd als een van de beste verdedigende spelers in de Major League. Ook geldt hij als een van de betrouwbaarste slagmannen van de Major League.

Vier keer werd hij verkozen tot beste divisiespeler (Gold Glove Award) op zijn positie: in 2013 en 2014 was hij als speler van Atlanta Braves de beste korte stop van de National League en in 2017 en 2018 werd hij als speler van Los Angeles Angels uitgeroepen tot de beste van de American League.

Depressie

In september 2020 werd bekend dat Simmons het lopende seizoen niet zou uitspelen. Aanvankelijk werd gezegd dat hij gebruik had gemaakt van de mogelijkheid om het seizoen uit te zitten vanwege de coronapandemie, maar later verklaarde Simmons zelf dat hij kampte met depressie en zelfmoordgedachten.

Zijn terugkeer bij Minnesota Twins kwam niet helemaal uit de verf, maar dat weerhield de Cubs er niet van om Simmons voor een jaarsalaris van 4 miljoen dollar (exclusief bonussen) een seizoen aan zich te binden.

De Cubs, die in 2016 voor het eerst in meer dan honderd jaar de World Series wonnen, eindigde vorig seizoen op 71 zeges en 91 nederlagen en misten de play-offs.

Conflict

Simmons heeft niet veel tijd om te wennen. Dat heeft alles te maken met het conflict tussen clubeigenaren en de spelersvakbond. Donderdag kwam na 99 dagen, waarin geen spelers verhandeld mochten worden, een einde aan het conflict. Daarmee was de dreiging van een lock-out van de baan: de competitie start op 7 april, een week later dan gepland.

Ook pitcher Kenley Jansen, jeugdvriend van Simmons in Willemstad, heeft nog geen nieuw contract getekend. De afgelopen jaren was hij een belangrijke pion bij Los Angeles Dodgers, waarmee hij in 2020 de World Series won.

Het afgelopen seizoen ging de titel naar andere Curaçaoënaar. Met Ozzie Albies als tweedehonkman won Atlanta Braves de World Series.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl