Kenley Jansen Getty Images

Los Angeles Dodgers heeft als eerste ploeg de play-offs in de Major League Baseball bereikt. Het team van Oranje-honkballer Kenley Jansen deed dat vannacht met een 7-5 overwinning bij San Diego Padres.

De Dodgers zijn koploper van hun divisie en favoriet voor het winnen van de World Series. Na twee verloren finales zou Jansen dan eindelijk de felbegeerde kampioenschapsring om kunnen doen.

Nederlandse winnaars World Series

Twee Nederlandse honkballers wonnen in het verleden de World Series: Xander Bogaerts in 2013 en 2018 met Boston Red Sox en Ralph Milliard in 1997 met Florida Marlins. Hensley Meulens pakte als assistent-coach drie titels met San Francisco Giants.

1997: Ralph Milliard glijdt over de plaats in duel met Atlanta Braves AFP

Zowel in de National League als in de American League zijn acht startbewijzen te verdienen voor de play-offs. Die bestaan voor het eerst in de historie uit zestien ploegen in plaats van de gebruikelijke tien.

De MLB en de teams hopen daarmee het door de coronapandemie flink ingekorte seizoen (60 duels in plaats van 162) spannender en aantrekkelijker te maken.

Ook Albies en Profar op play-off-koers

Naast Jansen spelen er nog acht Nederlanders in het walhalla van het Amerikaanse honkbal. Ozzie Albies (Atlanta Braves) en Jurickson Profar, die vannacht vier punten maakte voor San Diego tegen de Dogers, staan er goed voor.

Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (Philadelphia Phillies), Jonathan Schoop (Detroit Tigers), Andrelton Simmons (Los Angeles Angels), Chadwick Tromp (San Francisco Giants) en Sherten Apostel (Texas Rangers) moeten nog aan de bak om de play-offs te halen.

STER reclame