Bayern München scoort twee keer tegen Leverkusen, maar speelt gelijk

Koploper Bayern München kan niet helemaal zorgeloos de slotfase van de competitie in gaan. Door een 1-1 gelijkspel thuis tegen Bayer Leverkusen kan Borussia Dortmund op 16 maart bij winst in een inhaalduel op zes punten komen van München.

Florian Wirtz en Joshua Kimmich in duel

Het leek nog een makkelijke middag te worden voor de Duitse koploper. Bayern-verdediger Niklas Süle zette de thuisploeg binnen twintig minuten op 1-0 door een rebound binnen te tikken. Maar na ruim een half uur werd het al gelijk toen via Thomas Müller een vrije trap achter Bayern-keeper Sven Ulreich verdween.

Bayern maakte daarna wel het meeste aanspraak op de winst, maar overtuigend was het spel niet. Leverkusen zal tevreden zijn met het gelijkspel op bezoek bij de koploper. Bij de nummer drie van de Bundesliga stonden rechtsback Jeremie Frimpong, vrijdag opgenomen in de voorselectie van Oranje, en linksback Mitchel Bakker in de basis.

Flekken niet naar Champions League-plek

In Leipzig voorkwam oud-PSV'er Angeliño dat zijn ploeg RB Leipzig de vierde plek - die recht geeft op Champions League-voetbal - verspeelde aan nummer vijf SC Freiburg. De linkerflankspeler schoot in de negentigste minuut hard raak. Voor Oranje-doelman Mark Flekken was de bal net buiten bereik.