Leroy Sané na zijn doelpunt tegen Eintracht Frankfurt

Bayern München nipt langs Eintracht Frankfurt, Burgzorg trefzeker voor Mainz

Bayern München heeft een moeizame overwinning geboekt op Eintracht Frankfurt. De koploper van de Bundesliga was met 1-0 te sterk voor de nummer tien op de ranglijst.

In een aantrekkelijke openingsfase, die niet altijd even goed was, regende het kansen over en weer. Eintracht-speler Filip Kostic kreeg de grootste, maar miste oog in oog met Sven Ulreich. Bayern kreeg gaandeweg de eerste helft meer grip op het duel. Pogingen van Jamal Musiala, Robert Lewandowski en Kingsley Coman vonden echter niet het net.

Na rust leek Eintracht-doelman Trapp de grote Bayern-plaaggeest te worden. Leroy Sané, koud in het veld, brak dan toch de ban. Ook de net ingevallen spits Sam Lammers kon niets meer aan de stand veranderen.

Burgzorg trefzeker voor Mainz

In het duel tussen Union Berlin en FSV Mainz kreeg Delano Burgzorg speelminuten. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo en De Graafschap werd in de 78ste minuut ingebracht door trainer Bo Svensson en in de 90ste minuut maakte hij het enige doelpunt van Mainz in deze wedstrijd.

Union Berlin had er eerder in de wedstrijd al drie gemaakt, waardoor de ploeg van Burgzorg, ondanks de treffer van de Nederlander, met een 3-1 nederlaag van het veld liep.

Bayer Leverkusen, de nummer drie in de stand, won eerder op de dag met 3-0 van Arminia Bielefeld. Lucas Alario zorgde na een halfuur voor de voorsprong van de ploeg van trainer Gerardo Seoane.

Moussa Diaby breidde na rust met twee treffers de voorsprong uit tot 3-0. Bij de thuisploeg stond Mitchel Bakker in de basis. De Nederlandse verdediger werd na 82 minuten naar de kant gehaald.