Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Bayern komt pas na rust op gang tegen Fürth, Lewandowski twee keer trefzeker

Bayern München heeft in de Bundesliga een 4-1 zege geboekt op Greuther Fürth. De koploper maakte pas na rust het verschil tegen de hekkensluiter.

Bayern had wat goed te maken na de 4-2 nederlaag van een week eerder. Ook de 1-1 doordeweeks in de Champions League tegen Red Bull Salzburg zorgde niet bepaald voor lachende gezichten.

Trainer Julian Nagelsmann gunde de Engelsman Omar Richards een basisplaats, de eerste van de linksback sinds 19 november van het vorige jaar.

Vertrouwen

Het duel met Greuther Fürth, met Nick Viergever in de ploeg en Jetro Willems op de bank, leek voor Bayern als geroepen te komen om het vertrouwen weer wat op te krikken.

In de eerste helft kwam daar maar weinig van terecht. Sterker, de gasten kwamen vlak voor rust zelfs op voorsprong. Een vrije trap van Branimir Hrgota zeilde via het lichaam van Marcel Sabitzer in het doel.

Een stunt zat er echter niet in, want Bayern voerde in de tweede helft de druk op. Met resultaat. Robert Lewandowski zorgde al snel voor de gelijkmaker en een eigen goal van Sebastian Griesbeck betekende een voorsprong.

In de slotfase nam Bayern definitief afstand. Lewandowski, weer hij, kopte raak en staat inmiddels alweer op 28 goals in de Bundesliga. Met een intikker bepaalde Eric-Maxim Choupo-Moting de eindstand op 4-1.

NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl