Romelu Lukaku blij met zijn treffer tegen Luton Town

Chelsea werkt bij Luton Town twee keer een achterstand weg in FA Cup

Luton Town nam in eigen huis tot twee keer een voorsprong in het FA Cup-duel met Chelsea, maar kon toch niet voorkomen dat de Londense grootmacht er met een 3-2 overwinning vandoor ging en zich plaatste voor de kwartfinales van het befaamde Engelse bekertoernooi.

Champions League-winnaar Chelsea keek op de dag dat het vooral in het nieuws was door het aanstaande afscheid van de Russische eigenaar Roman Abramovitsj, al na twee minuten tegen een achterstand aan bij de nummer zes van het Championship. Reece Burke had bij een hoekschop succes met een kopbal, die via de binnenkant van de paal binnensloeg.

Een droomstart die verstoord werd door een blessure van keeper Jed Steer, die zich verstapte en nog voor het eerste kwartier voorbij was vervangen werd door Harry Isted.

Mislukte dribbel

De invaller moest in de 27ste minuut vissen bij een geplaatst schot van Saúl Niguez, die geen moment twijfelde na een mislukte dribbel van Timo Werner. Maar daarna had Isted enkele voortreffelijke reddingen in huis op schoten van opnieuw Saúl, Kenedy en Romelu Lukaku.

Harry Cornick viert zijn treffer tegen Chelsea

Het volgende doelpunt viel echter nog voor rust aan de andere kant: de diep gestuurde Harry Cornick rondde oog in oog met doelman Kepa Arrizabalaga beheerst af: 2-1.

Tot halverwege de tweede helft wist Chelsea amper gevaar te stichten, maar toen kwam Ruben Loftus-Cheek met prachtpass op de proppen die door Werner op juiste waarde werd geschat. De Duitse spits controleerde de bal en vond de uiterste hoek: 2-2.

De gelijkmaker vormde voor de verliezend League Cup-finalist (Liverpool zegevierde zondag na een uitputtende penaltyserie) het sein om nog eens extra gas te geven om overwerk te voorkomen. Dat betaalde zich al snel uit. Op aangeven van Werner, die bij alle Chelsea-goals betrokken was, gleed Lukaku de bal achter Isted.

Takumi Minamino (midden) scoorde tee keer voor Liverpool

Liverpool, een andere Premier League-topper die in actie kwam in het bekertoernooi, kende een tamelijk makkelijke avond. Met in de basis tien andere spelers dan afgelopen zondag tegen Chelsea waren de Reds met 2-1 de baas over Norwich City, waar de van een blessure herstelde Tim Krul terugkeerde onder de lat.

Nog voor rust had de Japanner Takumi Minamino al twee keer gescoord voor de ploeg van Jürgen Klopp, die Virgil van Dijk en Mohamed Salah vrijaf had gegeven. Een kwartier voor tijd deed Lukas Rupp nog wel wat terug namens Norwich, maar meer zat er niet in voor de hekkensluiter van de Premier League.