Nikita Mazepin
NOS Sport

Britten geven Mazepin in juli geen toegang tot GP Silverstone

Nikita Mazepin weet nu al dat hij in juli niet kan meedoen aan de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. De Britse autosportfederatie heeft besloten om coureurs met een Russische of Belarussische licentie te weren van races in het Verenigd Koninkrijk.

Het raceverbod van Motorsport UK volgt een dag nadat de internationale autosportfederatie FIA had besloten dat coureurs uit Rusland en Belarus onder neutrale vlag kunnen meedoen aan internationale races.

"Wij staan achter het Oekraïense volk en de motorsportgemeenschap na de invasie en de onaanvaardbare acties die hebben plaatsgevonden", zegt voorzitter David Richards.

"Dit is het moment voor de internationale motorsportgemeenschap om in actie te komen en steun te betuigen aan de bevolking van Oekraïne en onze collega's van de Oekraïense autosportbond."

Coureur Nikita Mazepin op de testdagen in Barcelona

Hoewel Mazepin startgerechtigd blijft voor de overige Formule 1-races, is zijn positie bij de Amerikaanse renstal Haas in het geding. Zijn vader Dmitri Mazepin is eigenaar van het Russische kunstmestbedrijf Uralkali, een van de grote sponsors van Haas. Het team besloot na de inval van Rusland in Oekraïne de uitingen van Uralkali van de auto's te verwijderen. Mogelijk snijdt Haas de banden helemaal door met het bedrijf en de coureur.

Eerder besloot de FIA al dat de Grote Prijs van Rusland in Sotsji dit jaar niet doorgaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl