De spelers van Volendam vieren de goal van Robert Mühren

FC Emmen beukt zich langs Jong Ajax en blijft winnend Volendam bij

De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie hebben vrijdagavond geen fout gemaakt. FC Volendam won fluitend van Helmond Sport. FC Emmen had het moeilijk tegen Jong Ajax, maar trok strijdend aan het langste eind.

Omdat ook Excelsior en FC Eindhoven hun wedstrijden wisten te winnen, verandert er bovenaan de ranglijst weinig.

Hard werken loont voor Emmen

FC Emmen werkte zich een slag in de rondte om van Jong Ajax te winnen. In de eerste helft hadden de Amsterdamse beloften het betere van het spel. Twee grote kansen werden gemist, maar even voor rust was het toch raak: aanvaller Sontje Hansen maakte de goal.

In de tweede helft speelde Jong Ajax een paar keer goed onder de druk uit en leek een tweede goal dichtbij. Maar Emmen rechtte de rug, gooide de beuk er in en nam de regie in handen.

De spelers van Emmen vieren de gelijkmaker

In de 55ste minuut scoorde Reda Kharchouch uit de rebound de 1-1 en even later maakte hij zijn tweede. Dat bleek uiteindelijk de winnende goal te zijn, goed voor drie erg belangrijke punten voor FC Emmen.

Helft genoeg voor Volendam

Zoals zo vaak was het spits Robert Mühren die Volendam op het juiste spoor zette. Tegen Helmond Sport maakte hij binnen tien minuten twee doelpunten. De hoop op een stunt was voor de bezoekers toen eigenlijk al verdwenen.

Nog voor rust voetbalde de ploeg van trainer Wim Jonk zich naar een 4-0 voorsprong, door goals van Gaetano Oristiano en Boy Deul. Dat Ilias Breugelmans in de slotfase de eindstand op 4-1 bracht, deerde in Volendam niemand.

Op 14 maart spelen FC Volendam en FC Emmen tegen elkaar. Dan zal Emmen moeten winnen om zicht op de titel te houden.