NOS SportAangepast

Auger-Aliassime breekt met finaletrauma, wint ABN Amro-toernooi

Bekijk de samenvatting van de finalepartij tussen Tsitsipas-Auger-Aliassime

Een belangrijke dag in de nog jonge carrière van Félix Auger-Aliassime. Door Stefanos Tsitsipas te verslaan in de finale van het ABN Amro-toernooi (6-4, 6-2) doorbreekt de jonge Canadees de vloek die rustte op zijn optredens in ATP-finales.

Acht keer stond Auger-Aliassime in een eindstrijd van een ATP-toernooi. Acht keer verloor hij. Sterker nog, in die optredens won hij zelfs geen enkele set. In Ahoy laat hij dat minitrauma op indrukwekkend wijze achter zich.

Snelle break

Vanaf de eerste opslag oogde Auger-Aliassime geconcentreerd. Hij brak de Griekse Tsitsipas al in de eerste game van de partij. De nummer vier van de wereld kon weinig beginnen tegen Auger-Aliassime's sterke spel. De 21-jarige won in de eerste set alle punten waarop zijn eerste service in was. De eerste set ging met 6-4 naar de Canadees.

Waar Auger-Aliassime in het verleden op de drempel van een ATP-overwinning werd bevangen door de zenuwen, was het afwachten hoe hij set twee zou ingaan. Nog sterker dan de eerste set, zo bleek.

Auger-Aliassime wint het ABN Amro-toernooi

In de vijfde game van de beslissende set kwam Auger-Aliassime twee breaks voor. Vervolgens speelde hij de partij bekwaam uit.

Het is de eerste ATP-winst voor Auger-Aliassime, die twee jaar terug nog de finale in Rotterdam verloor van Gaël Monfils. "Het was niet de meest effen weg naar dit moment, maar dit is geweldig", zei de Canadees na afloop. "Het was een speciale week, die ik voor de rest van mijn leven niet zal vergeten."

De nummer negen van de wereld viel na afloop zijn meegereisde moeder in de armen. Na al die verloren finales viel er duidelijk een grote last van zijn schouders.

De Canadees zei bij de prijsuitreiking dat het prettig was zijn moeder erbij te hebben in Rotterdam. Moeder en zoon zijn hecht. Ze hebben het vaker over muziek dan tennis. Auger-Aliassime speelt zelf ook piano.

Auger-Aliassime, altijd een heer in de interviews, staat bekend als een beleefde tennisser. Nooit een kreukje in het gedrag, in tegenstelling tot andere talentvolle toptienspelers zoals Medvedev en Zverev.

Bekijk hier de reactie van Auger-Aliassime na afloop:

Auger-Aliassime: 'Wat een opluchting'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl