Jota de gevierde man bij Liverpool

Jota schiet Liverpool langs Leicester City, tiental Arsenal wint in Wolverhampton

Liverpool heeft in de achtervolging op koploper Manchester City geen steken laten vallen. Op Anfield kreeg het bezoekende Leicester City met 2-0 klop door twee goals van Diogo Jota.

De Portugees knalde na 34 minuten een rebound tegen de touwen, nadat doelman Kasper Schmeichel een kopbal van Virgil van Dijk uit een corner had gepareerd. Vlak voor tijd gooide Jota het duel definitief in het slot.

Liverpool kreeg gedurende de wedstrijd kansen op meer, maar onder anderen Roberto Firmino, Jota en nieuweling Luis Diaz vonden Schmeichel op hun weg. Mohamed Salah, teruggekeerd van de Afrika Cup, viel na een uur spelen in en raakte nog de lat.

Stand in de Premier League

Op de ranglijst kijkt de ploeg van trainer Jürgen Klopp tegen een achterstand van negen punten aan op Manchester City. Liverpool heeft een duel minder gespeeld en zou dus op zes punten kunnen komen. Leicester City zakt na een slechte serie steeds verder weg.

Arsenal zegevierde met 1-0 bij Wolverhampton Wanderers door een doelpunt van Gabriel voor rust. De Londenaren speelden de laatste twintig minuten met tien man na twee keer geel voor Gabriel Martinelli, maar hielden stand.