NOS Sport

Meevaller voor Davis Cup-team: Canadese topspelers blijven thuis

De kans dat de Nederlandse tennissers voor de tweede keer mogen deelnemen aan de Davis Cup Finals in november is vandaag een stukje groter geworden. Canada, de tegenstander in de onderlinge confrontatie volgende maand, reist namelijk af naar Nederland zonder topspelers.

De 21-jarige Félix Auger-Aliassime (9de van de wereldranglijst) en de 22-jarige Denis Shapovalov (12de van de wereld) hebben namelijk afgezegd voor het duel in Den Haag op 4 en 5 maart. De winnaar van dat duel verzekert zich van de ATP Finals.

Denis Shapovalov en Félix Auger-Aliassime na hun zege op Rusland in de halve finales van de ATP Cup.

Het Canadese tweetal bezorgde het land begin dit jaar nog de eindzege op de ATP Cup in Australië. Bij de Australian Open reikten beiden tot de kwartfinales: Shapovalov boog in vijf slopende sets voor de latere winnaar Rafael Nadal, Auger-Aliassime dwong de latere finalist Medvedev ook tot het uiterste en gaf zich pas na vijf sets gewonnen.

Ook de nummers 3 en 4 van Canada, Milos Raonic (voormalig nummer drie van de wereld, maar inmiddels door blessures afgezakt naar nummer 119) en Vasek Pospisil (ATP-121) zijn er niet bij in de Sportcampus Zuiderpark.

Tweehonderd plekken verschil

Canada treedt in Den Haag aan met Brayden Schnur (ATP-239), Steven Diez (ATP-268), Peter Polansky (ATP-282) en Alexis Galarneau (ATP-375). Nederland treedt over een maand wel in de sterkste formatie aan.

Botic van de Zandschulp (ATP-50) en Tallon Griekspoor (ATP-62) nemen vermoedelijk de singles voor hun rekening. Ook Robin Haase en dubbelspecialisten Wesley Koolhof (21ste op de dubbelranking) en Matwé Middelkoop (27ste op de dubbelranking) zitten in de Davis Cup-selectie.

De Nederlandse tennissers waren in november in Montevideo met 3-0 te sterk voor Uruguay en promoveerden daardoor naar de wereldgroep. Bij de koppeling aan Canada in december sprak captain Paul Haarhuis nog van "een enorm zware loting".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl