Tom Brady in het shirt van Tampa Bay Buccaneers
NOS Sport

Brady hakt knoop nu echt door en stopt met American football

Na enkele dagen met verwarring en tegenstrijdige berichten is het dan nu echt zeker: Tom Brady heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als American football-speler.

De 44-jarige Brady liet via zijn sociale media weten dat het na 22 jaar nu echt voorbij is: "Mijn loopbaan is een geweldige reis geweest, vol ups en downs, die mijn voorstelling ver te buiten is gegaan."

Het NFL-icoon wordt gezien als de beste quarterback aller tijden en won liefst zeven keer de Super Bowl: zes keer met New England Patriots en één keer met Tampa Bay Buccaneers. Hij heeft tal van records achter zijn naam staan. Zo is hij verantwoordelijk voor de meeste touchdown-passes als quarterback en werd hij vorig jaar met de Buccaneers de oudste winnaar van de Super Bowl.

Afgelopen zaterdag kwam al via het bedrijfsaccount van Brady op sociale media naar buiten dat hij zou stoppen, maar dat bericht werd even later weer verwijderd.

Nu schrijft Brady: "American football is een sport waarbij je je 100 procent moet inzetten, anders kun je geen succes hebben. En succes is datgene waar ik zoveel van houd in onze sport. Het is moeilijk voor mij om op te schrijven, maar daar gaat 'ie: ik heb die inzet niet meer. Ik houd van mijn NFL-carrière, maar nu is het tijd om te focussen op andere zaken."

Brady werd drie keer gekozen als meest waardevolle speler van de NFL en was vijf keer de meest waardevolle speler van de Super Bowl. Dit seizoen verloor Tampa Bay in de play-offs van LA Rams.

Meteen daarna werd al driftig gespeculeerd over een mogelijk pensioen. Toen wilde Brady er nog niet over praten.

Heeft Brady zijn laatste bal gegooid? 'Kan me niet voorstellen geen American football te spelen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl