De zoektocht naar de daders na de schietpartij
NOS NieuwsAangepast

Twee verdachten opgepakt voor doodschieten Duitse agenten

In Duitsland zijn twee mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze afgelopen nacht twee politiemensen hebben doodgeschoten. Dat gebeurde in de buurt van Kaiserslautern, in het zuidwesten van het land.

De twee agenten, een vrouw van 24 en een man van 29, waren bezig met een reguliere controle. Ze zouden een verdacht voertuig hebben aangehouden, waarna er door een inzittende van de auto werd geschoten. Mogelijk gebeurde dat omdat de politiemensen in de kofferbak gestroopt wild hadden aangetroffen.

In de loop van de middag maakte de politie de identiteit van een van de verdachten bekend. Het gaat om de 38-jarige Andreas S., die eerder met de politie in aanraking is geweest. De man meldde zich daarna via een advocaat bij de politie, waarna hij in een woning kon worden opgepakt.

Toedracht onduidelijk

Kort daarna werd ook een man van 32 opgepakt. Beide mannen werden aangehouden in Sülzbach, in Saarland, niet ver van de grens met Frankrijk. Ze hebben zich niet tegen hun arrestatie verzet.

De politie houdt er rekening mee dat er nog meer daders zijn. Daar wordt nog naar gezocht. De exacte toedracht van de schietpartij blijft vooralsnog onduidelijk. De gearresteerde mannen hebben nog geen verklaringen afgelegd.

De dood van de politiemensen leidde tot veel beroering in Duitsland. De premier van de deelstaat Rijnland-Palts, Dreyer, zei verslagen te zijn en met haar gedachten bij de nabestaanden te zijn. Ook de leider van de christen-democratische partij CDU, Merz, condoleerde de familie en de collega's van de agenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl