Agenten tijdens de klopjacht
NOS Nieuws

Twee Duitse agenten doodgeschoten bij verkeerscontrole

In de buurt van Kaiserslautern zijn twee agenten doodgeschoten bij een reguliere verkeerscontrole. De Duitse politie is een klopjacht begonnen op de gevluchte dader of daders.

De agenten, een vrouw en een man van 24 en 29 jaar, zijn volgens de politie om 04.20 uur neergeschoten. Ze wisten nog alarm te slaan, maar toen collega's arriveerden bleken ze overleden. Een politiewoordvoerder laat tegenover een lokale radiozender weten dat het korps van de gedode agenten "erg aangeslagen" is.

Gestroopt wild

Bild schrijft op basis van eigen bronnen dat de agenten via een radiobericht lieten weten dat ze een verdacht voertuig hadden aangehouden. Vervolgens zouden ze gestroopt wild in de kofferbak hebben aangetroffen. Bij het volgende radiobericht meldden de agenten in paniek dat er op ze werd geschoten.

Officieel heeft de politie nog niets gedeeld over de omstandigheden van de schietpartij. Ook is er niets bekend over de auto van de schutter of de vluchtrichting van de dader of daders. De politie roept op om in de omgeving geen lifters mee te nemen. Verder zijn er rond de plek waar de agenten werden doodgeschoten wegen afgezet voor onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl