Wonen langs het spoor is nu al vaak geen pretje

De uitzending van 29 januari: Problemen door meer vervoer per spoor // Seksuele voorlichting moet anders // Boze truckers in Canada

Meer spoorverkeer gewenst, maar omwonenden trillen nu al uit hun bed

Het oplossen van de wooncrisis en het halen van de klimaatdoelstellingen zijn twee belangrijke doelen in het regeerakkoord. Om die te halen heeft het kabinet grote plannen met het Nederlandse spoornet. Langs het spoor moeten nieuwe woningen komen en het goederenvervoer over het spoor moet flink groeien.

Maar omwonenden zien de geplande forse toename van het treinverkeer met lede ogen aan. Ze trillen nu al in hun bed en vrezen voor blijvende schade aan hun huis.

Mensen die langs het spoor wonen hebben veel last van trillingen

Experts: andere manier van seksuele voorlichting

Er moet bij lessen seksuele voorlichting meer aandacht komen voor 'wensen en grenzen'. Ook zouden de lessen pas in de bovenbouw gegeven moeten worden en moet de overheid meer de regie pakken zodat bepaalde zaken, zoals grensoverschrijdend gedrag, altijd aan de orde komen.

Die oproep doen experts, ruim een week na de tv-uitzending over de misstanden bij The Voice of Holland waar tientallen deelnemers te maken kregen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Nieuwsuur is bij een les op een middelbare school in Zaandam, waar docenten van buitenaf extra aandacht hebben voor 'wensen en en grenzen.'

Seksuele voorlichting moet anders vinden deskundigen

Boze truckers in Canada

Vanuit het hele land zijn chauffeurs naar de Canadese hoofdstad Ottawa gekomen om hun onvrede te uiten over het coronabeleid. Het begon als een protest tegen de verplichte vaccinatie van truckers die reizen tussen Canada en de Verenigde Staten. Maar er is meer onvrede onder chauffeurs. Wat zit ze dwars en hoe groot is dit protest nu echt? We horen het van correspondent Marieke de Vries.

Boze truckers bereiken Ottawa en eisen vertrek Trudeau

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl