RKC geeft bekersucces vervolg met thuiszege op Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

RKC Waalwijk heeft zijn succes in het bekertoernooi een vervolgen gegeven in de eredivisie. De ploeg van trainer Joseph Oosting won thuis met 2-1 van degradatiekandidaat Fortuna Sittard.

RKC won dinsdag met 4-2 na verlenging van ADO Den Haag en plaatste zich daarmee voor de kwartfinales. De Brabanders hadden dat goede gevoel meegenomen naar het duel met Fortuna, want na 19 minuten leidde RKC al met 2-0.

Aanvaller Finn Stokkers stond voor rust aan de basis van twee snelle Waalwijkse treffers. Hij werd al in de tweede minuut aan de linkerkant weggestuurd en gaf de bal af op Juriën Gaari, die via de doelman raakschoot. In de negentiende minuut deed Stokkers hetzelfde over de rechterkant en dit keer stond Michiel Kramer paraat.

Kramer wilde penaltystip vernielen: 'Ach, het hoort toch een beetje bij?'

Het machteloze Fortuna mocht blij zijn dat het tot aan de rust bij twee tegentreffers bleef. Het beet daarna meer van zich af en Mats Seuntjens bracht vanaf de stip, na door doelman Etienne Vaessen te zijn neergelegd, na ruim een uur de spanning terug.

Geniepige Kramer krijgt geel

Vlak voor de strafschop was er nog een curieus moment toen Kramer slim dacht te zijn door met de hak van zijn schoen de strafschopstip te ruïneren. Arbiter Serdar Gözübüyük had het trucje door en gaf de geniepige RKC-spits een gele kaart.

RKC kwam er na de aansluitingstreffer nog amper uit, leek de problemen over zichzelf af te roepen, maar het kwam ermee weg.