Feyenoord na rust freewheelend langs NEC: 4-1

Bekijk de samenvatting van NEC - Feyenoord

Feyenoord blijft in het spoor van PSV en Ajax na een simpele zege bij NEC. Het werd in Nijmegen 4-1, met onder meer twee treffers van Orkun Kökcü. Na de nederlaag van vorige week tegen Vitesse een opsteker.

Eind september eindigde het treffen in Rotterdam in een spectaculaire 5-3 en ook ditmaal konden de neutrale toeschouwers hun hart ophalen. Na een gelijke stand bij rust nam Feyenoord vervolgens ruim afstand.

Goal Schöne

En dat was geheel volgens het beeld van de wedstrijd. De ploeg van trainer Arne Slot had in de eerste helft al de overhand, maar Feyenoord kwam door een slordigheid van Lutsharel Geertruida op achterstand. Hij kopte de bal slecht weg en gaf Lasse Schöne daarmee de kans toe te slaan in de korte hoek.

De mogelijkheden aan beide zijden stapelden zich op, met de doelmannen Mattijs Branderhorst en Justin Bijlow in een onderscheidende rol.

Lasse Schöne haalt doeltreffend uit

De NEC-keeper hield onder anderen Bryan Linssen van scoren af, maar had na ruim een halfuur geen antwoord op een penalty van Orkun Kökcü, na een overtreding van Magnus Mattsson op Alireza Jahanbakhsh.

NEC claimde ook een strafschop na contact tussen Elayis Tavsan en Gernot Trauner. Scheidsrechter Pol van Boekel zag er echter niets in en liet doorspelen. Kort daarvoor miste Geertruida nog een enorme kopkans.

Bekijk hieronder de reacties van Arne Slot en Alireza Jahanbakhsh:

Feyenoord kwam na rust echt op stoom en pakte NEC bij de strot. Kökcü had succes met een zwabberbal van afstand, na een beroerde breedtepass van ex-Feyenoorder Calvin Verdonk. Jahanbakhsh zorgde voor de 1-3 na een lange bal van Bijlow.

Het had in het vervolg nog mooier kunnen worden voor de Rotterdammers, maar Branderhorst leek het wel genoeg te vinden. Totdat Guus Til in de slotfase raak kopte.

Even daarvoor kreeg NEC'er Iván Márquez rood na een handgemeen met de ingevallen Cyriel Dessers.