Feyenoord heeft na Patrik Walemark zijn tweede winteraankoop binnen. De 20-jarige Amerikaan Cole Bassett komt op huurbasis over van de Colorado Rapids uit de Verenigde Staten. De Rotterdammers huren de middenvelder voor anderhalf jaar. Ook hebben de Rotterdammers een optie afgedwongen om hem daarna definitief over te nemen.

Bassett speelde sinds 2018 voor de Rapids uit Denver. In 75 officiële wedstrijden maakte hij dertien doelpunten. Ook beleefde hij onlangs een succesvol debuut voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten: tegen Bosnië en Herzegovina zorgde hij voor de enige goal.

Bassett al eerder op de radar

Technisch directeur van de Rotterdammers, Frank Arnesen, was al sinds afgelopen zomer bezig met de komst van de Amerikaan. Hij is dan ook blij dat het gelukt is.

"Zijn komst bleek toen nog niet haalbaar voor ons" zegt Arnesen op de eigen website. "Heel mooi dat we het met deze huurconstructie en optie tot koop nu wel voor elkaar hebben gekregen, zodat hij dit seizoen al kan aansluiten bij de selectie".

Cole Bassett Box to Box Pictures

"Cole is een typische box-to-box speler met een enorm loopvermogen," gaat Arnesen verder. "Daarmee kan hij zowel aanvallend als verdedigend een belangrijke schakel zijn in een elftal. Bovendien is hij met beide benen behoorlijk comfortabel aan de bal. Hij heeft alles in zich om hier bij Feyenoord de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten en een nog completere speler te worden. Die tijd en dat vertrouwen krijgt hij ook."

Bassett kan aankomend weekend nog niet zijn debuut maken voor Feyenoord tegen N.E.C. Hij is nog in afwachting van een werkvergunning.

STER reclame