Andy Murray tijdens zijn partij tegen Taro Daniel in Melbourne
NOS Sport•

Murray verliest zonder setwinst van Japanse qualifier, ook Dimitrov sneuvelt

Andy Murray, vijfvoudig finalist op de Australian Open, is dit jaar in de tweede ronde uitgeschakeld. In Melbourne ging de 34-jarige Britse tennisser in drie sets ten onder tegen Taro Daniel uit Japan: 4-6, 4-6, 4-6.

Murray, die inmiddels is afgezakt naar de 113e plek op de wereldranglijst, deed voor het eerst sinds 2019 weer mee in Melbourne. Hij ontving voor deze editie een wildcard.

In aanloop naar de Australian Open stond Murray nog in de finale van het toernooi in Sydney. Het was ook voor het eerst sinds 2019 dat hij weer de finale haalde van een ATP-toernooi.

Dimitrov ook al klaar

Ook Grigor Dimitrov, halvefinalist in 2017 en vorig jaar kwartfinalist, sneuvelde in de tweede ronde van de Australian Open. Hij verloor met 4-6, 4-6, 7-6 (4), 6-7 (2) van Benoît Paire uit Frankrijk.

Grigor Dimitrov feliciteert Benoît Paire in Melbourne

Voor Paire is het de eerste keer sinds Wimbledon 2019 dat hij twee wedstrijden weet te winnen op een grandslamtoernooi. Hij treft in de volgende ronde Stefanos Tsitsipas, die als vierde is geplaatst in Melbourne. Hij won met 7-6 (1), 6-7 (5), 6-3 en 6-4 van Sebastián Báez uit Argentinië.

De Griekse tennisser, die maar liefst 63 onnodige fouten maakte, speelde een goede eerste set, maar schudde de grandslamdebutant met moeite van zich af. In de tweede set was de 21-jarige Báez de sterkste, waarna Tsitsipas er een schepje bovenop deed.

Tsitsipas wacht nog op zijn eerste grandslamtitel. Op de Australian Open kwam hij in 2019 en 2021 tot de halve finales en vorig jaar was hij op Roland Garros verliezend finalist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl