Bertrand Traoré in actie tegen Ethiopië

Burkina Faso met Bande en Traoré door naar achtste finales Afrika Cup

Burkina Faso heeft zich in navolging van gastland Kameroen geplaatst van de achtste finales van de Afrika Cup. Een gelijkspel tegen Ethiopië (1-1) was voldoende om de tweede plaats veilig te stellen.

Burkina Faso speelde met Hassane Bande, die in 2018 voor 8,5 miljoen euro van Mechelen naar Ajax ging maar nooit wist door te breken in Amsterdam, in de spits. De 21-jarige aanvaller van NK Istra 1961 (verhuurd door Ajax) kreeg assistentie in de voorhoede van voormalig Ajax- en Vitesse-aanvaller Bertrand Traoré, tegenwoordig spelend bij Aston Villa.

Burkina Faso verloor de openingswedstrijd van Kameroen (met 2-1) en wist de tweede wedstrijd tegen Kaapverdië wel te winnen (1-0). Het al geplaatste Kameroen speelde maandagmiddag gelijk tegen Kaapverdië (1-1), dat daardoor nog kans maakt op de knock-outfase. De vier beste nummers drie gaan namelijk ook door naar de achtste finales.

Voor Kaapverdië scoorde geboren Rotterdammer Garry Rodrigues (Olympiacos Piraeus) kort na rust. Het was de gelijkmaker, want Vincent Aboubakar had Kameroen voor rust op 1-0 gezet.