Haaland juicht

Dortmund nadert koploper Bayern tot drie punten dankzij zege op Freiburg

Borussia Dortmund heeft dankzij een zege op SC Freiburg de achterstand op koploper Bayern München teruggebracht tot drie punten. De nummer twee van de Bundesliga versloeg Freiburg (vierde) thuis met 5-1. Bayern gaat zaterdag op bezoek bij nummer zes bij 1.FC Köln.

Dortmund, met Donyell Malen in de basis, domineerde het duel vanaf het begin en denderde voor rust over Freiburg heen. De 1-0 en 2-0 waren kopballen van rechtsback Thomas Meunier uit een corner en Erling Haaland maakte er op slag van rust uit een counter 3-0 van.

Reservedoelman Oranje

Freiburg, dat speelde zonder de met het coronavirus besmette doelman Mark Flekken, deed na rust nog wel wat terug via Ermedin Demirovic. Haaland bracht de marge al snel weer op drie treffers. De Noor scoorde op aangeven van Mahmoud Dahoud, die zelf kort voor tijd voor de eindstand tekende.