Hiving Lozano ontvangt zijn rode kaart
NOS VoetbalAangepast

Napoli uitgeschakeld in Coppa door Fiorentina na duel vol rode kaarten

In een vrijwel leeg Stadio Diego Armando Maradona heeft Napoli zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Coppa Italia. In een duel dat ontsierd werd door rode kaarten was Fiorentina na verlenging met 5-2 te sterk.

In een weinig spectaculaire eerste helft zat het venijn in de staart. Fiorentina-spits Dusan Vlahovic opende, niet voor het eerst dit seizoen, de score voor zijn ploeg. De 21-jarige Servische spits staat op menig lijstje van Europese topclubs en liet zien waarom door knap vrij te draaien en prima af te werken.

Enkele minuten later was het Dries Mertens die de bal prachtig in de verre hoek plaatste en zo de gelijkmaker op het scorebord zette. Nog voor rust moest Fiorentina verder met tien man. Lorenzo Venuti kopte de bal verkeerd terug waarna Eljif Elmas vrije doorgang had naar het doel. Doelman Bartlomiej Dragowski haalde hem neer en kon vertrekken.

Dusan Vlahovic loopt weg na zijn treffer

Met tien man was het Fiorentina dat in de tweede helft opnieuw op voorsprong kwam. Nadat zijn vrije trap in eerste instantie in de muur was beland, was de tweede poging van Cristiano Biraghi wel raak.

Napoli ging vervolgens vol op de aanval in jacht op de gelijkmaker. Oud-PSV'er Hirving Lozano was er het dichtst bij met een schot op de paal. De Mexicaan bewees zijn ploeg echter tien minuten voor tijd een slechte dienst. Na een harde tackle kreeg hij op aangeven van de VAR direct rood.

Verlenging

Napoli was vervolgens niet meer bij machte om nog iets te forceren. Maar zelfs met negen man (na een tweede gele kaart voor Fabián Ruiz), lukte het de Zuid-Italianen toch om in de 95ste minuut, via Andrea Petagna, de gelijkmaker binnen te schieten.

In de verlenging benutte Fiorentina de overtalsituatie optimaal door gemakkelijk uit te lopen naar 5-2 na doelpunten van Lorenzo Venuti, Krzystof Piatek en Youssef Maleh.

Olivier Giroud

In navolging van Napoli leek ook AC Milan een thuisnederlaag te lijden in het bekertoernooi. De nummer twee van de competitie kwam in San Siro met 1-0 achter tegen Genoa, de nummer 19 in de Serie A.

Pas een kwartier voor tijd maakte Olivier Giroud de vroege treffer van Leo Østigård ongedaan. In de verlenging trok AC Milan het duel definitief naar zich toe door goals van Rafael Leão en Alexis Saelemaekers.

Bij Genoa staat sinds een aantal maanden Andrij Sjevtsjenko voor de groep als trainer. De ex-spits van AC Milan won sinds zijn entree geen van zijn negen competitiewedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl