Lorenzo Insigne
NOS Voetbal

Napoli-boegbeeld Insigne voor recordsalaris naar Toronto FC

Nog nooit had een speler in de Amerikaanse MLS zo'n hoog jaarsalaris als wat Lorenzo Insigne gaat verdienen bij Toronto FC. De Italiaans international verruilt na dit seizoen Napoli transfervrij voor Toronto FC.

In de Canadese stad gaat de 30-jarige Insigne naar verluidt zo'n 11 miljoen euro per jaar verdienen. Daar kunnen elk jaar 5 miljoen aan bonussen bij komen. Daarmee gaat hij ruim over het record van Zlatan Ibrahimovic als het om salaris gaat. De Zweed verdiende in zijn laatste jaar bij LA Galaxy ruim 6 miljoen euro.

Insigne tekent voor 4,5 jaar bij de club, die vorig jaar als voorlaatste eindigde in de Eastern Conference.

Clubicoon

Insigne komt uit de jeugd van Napoli en stond zijn hele carrière onder contract bij de Zuid-Italiaanse club. Hij groeide er uit tot clubicoon. De laatste jaren was Insigne ook aanvoerder van de club.

In totaal speelde Insigne ruim vierhonderd duels voor Napoli, waarin hij meer dan honderd doelpunten maakte. Afgelopen zomer werd hij met Italië Europees kampioen.

Bill Manning, president van Toronto FC, noemt het een historische dag voor de club. "Lorenzo is een wereldtopper in de bloei van zijn carrière. Hij speelt met veel plezier en passie en onze fans gaan van hem genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl