3FM-dj's Frank van der Lende, Jorien Renkema, Rob Janssen en Sander Hoogendoorn (v.l.n.r.)
NOS Nieuws

3FM haalt 2 miljoen euro op voor WNF met terugkeer Glazen Huis

3FM heeft 2.000.183 euro opgehaald met de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request. Het geld gaat naar het Wereld Natuur Fonds en is bedoeld om Zuid-Amerikaanse regenwouden te beschermen en te herstellen.

Het eindbedrag is tonnen hoger dan vorig jaar, toen Serious Request ruim 1,6 miljoen euro ophaalde voor het Rode Kruis. Op het hoogtepunt, in 2013, werd 12,3 miljoen euro opgehaald.

Bekijk hier naar de bekendmaking van het eindbedrag:

3FM haalt 2 miljoen euro op voor WNF met terugkeer Glazen Huis

Voor het eerst sinds 2017 was er weer een Glazen Huis, waarin dj's Frank van der Lende, Sander Hoogendoorn, Rob Janssen en Jorien Renkema een week lang zaten opgesloten. De studio stond in Amersfoort. Bij eerdere edities van het Glazen Huis mochten de dj's niet eten, maar dat mag tegenwoordig wel.

Broeikas zonder publiek

Dit jaar vormde de temperatuur een extra uitdaging. Het Glazen Huis was een soort broeikas: de verwarming in het huis kon oplopen tot boven de 30 graden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de temperatuur omlaag kon worden gebracht door het dansende publiek, maar vanwege de coronamaatregelen konden er nauwelijks mensen komen.

Ook andere activiteiten, zoals een kerstmarkt en workshops, werden afgelast. Bezoekers werden mondjesmaat toegelaten tot het terrein om geld te doneren. Ook stonden er paspoppen rond het Glazen Huis, om het ontbreken van een hossend publiek te compenseren.

Dat zag er zo uit:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl