Vito van Crooij in duel met Said Bakari

Laagvliegers Sparta en RKC houden elkaar in evenwicht: 1-1

De degradatiekraker tussen Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk is in een gelijkspel geëindigd: 1-1. En daar schieten beide ploegen weinig mee op.

Na twee minuten was er al dreiging van de kant van RKC. Jens Odgaard schoot verrassend uit de draai en trof de buitenkant van de paal. Doelman Maduka Okoye leek nog met een vingertop aan de bal te zitten.

Fout Beugelsdijk

Na bijna een halfuur sloeg Odgaard alsnog toe. Daarbij kreeg hij wel hulp van Tom Beugeldijk. Zijn belabberde terugspeelbal werd door de Deen opgepikt. Odgaard maakte vervolgens zijn zevende goal van het seizoen.

Sparta kwam voor rust langszij. Uit een hoekschop belandde de bal bij Adil Auassar, die vervolgens Vito van Crooij in staat stelde om van dichtbij te scoren.

Bekijk hieronder de reacties van RKC-trainer Joseph Oosting en Sparta-trainer Henk Fraser:

Oosting: 'Het was geen hoogstaand voetbal'

Na rust gebeurde er bar weinig voor beide doelen. Het enige noemenswaardige wapenfeit was lange tijd een schot van Giannis Masouras. RKC-keeper Etienne Vaessen bracht redding.

In de slotfase kreeg de ingevallen Roy Kuijpers nog een mogelijkheid, maar zijn inzet was te zwak om Okoye in verlegenheid te brengen.

RKC blijft vijftiende met zestien punten. Sparta staat een plekje lager, met drie punten achterstand op de Waalwijkers.