NOS Voetbal

Frederiksen scoort vier keer in vier dagen voor Vitesse, maar Sparta heeft Mijnans

Bekijk de samenvatting van Sparta - Vitesse

Sparta heeft op de valreep een punt overgehouden aan de thuispartij tegen Vitesse. Ver in de extra tijd maakte Sven Mijnans met het nodige geluk de 2-2 tegen de Arnhemmers.

Vier dagen geleden stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in het bekertoernooi. En net als vier dagen geleden leek Vitesse door twee goals van goudhaantje Nikolai Baden Frederiksen te gaan winnen. De doelpuntenmaker moest zich nu vroegtijdig laten vervangen met pijn aan zijn rug. Maar door zijn twee typische spitsengoals leek Vitesse een gewonnen wedstrijd te spelen.

Bekijk hier de reacties van Henk Fraser, Sven Mijnans en Nikolai Baden Frederiksen:

Fraser na comeback Sparta: 'Hele tijd geleden dat ik zo tekeer ben gegaan'

De eerste kans was nog voor Sparta, waar Emanuel Emegha na een knappe aanname de bal iets te ver voor zich uit speelde. Daarna demonstreerde Baden Frederiksen hoe je met je kansen omgaat, door de bal precies op het goede moment handig langs Maduka Okoye te tikken.

Precies op de juiste plek

De terugkeer van Okoye was een flinke opsteker voor de Spartanen, afgezakt tot de voorlaatste plek in de eredivisie. Maar ook de vaak zo belangrijke keeper had geen antwoord op Baden Frederiksen, die daarna bij een corner precies op de juiste plek stond om de bal nog eens in het doel te jagen.

Henk Fraser liet zijn onvrede over het spel van de thuisclub blijken door in de rust drie keer te wisselen. Met een gezonde dosis agressie trokken de Spartanen ten aanval, wat ook kansen opleverde.

Sven Mijnans en Mario Engels (Sparta) vieren feest

Mijnans maakte er twintig minuten voor tijd weer een wedstrijd van door hard raak te schieten na een goede actie van de mee opgekomen linksback Mica Pinto. Maar de nieuwe technisch directeur Gerard Nijkamp zag vanaf de tribune dat Sparta daarna niet de kracht had om echt door te drukken.

Sterke eerste seizoenshelft Vitesse

Vito van Crooij schoot de beste Sparta-kans recht in de handen van Jeroen Houwen, die zijn vorige vier competitieduels dit seizoen met Vitesse allemaal wist te winnen. Collega Okoye hield de doorgebroken invaller Loïs Openda op zijn beurt van nog een Arnhemse treffer.

Op een van richting veranderde inzet van Mijnans was Houwen echter kansloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl