Gary Anderson

Anderson verslaat Lewis in duel der oud-wereldkampioenen, ook Meulenkamp door

Zes jaar geleden was het de WK-finale, dit keer troffen Gary Anderson en Adrian Lewis elkaar al in de tweede ronde in het Londense Alexandra Palace. Daarin was Anderson met 3-1 te sterk voor de Engelsman.

Ron Meulenkamp speelde eerder op de avond nog een wedstrijd in de eerste ronde van de wereldkampioenschappen. Hij won met 3-0 van Lisa Ashton.

Anderson zet aan en wint eenvoudig

De twee oud-winnaars van het WK maakten er een spannende eerste set van, met uiteindelijk Lewis als winnaar. De 36-jarige Engelsman pakte de set in de vijfde leg, maar Anderson antwoordde door de tweede set met 3-0 te winnen.

Ook in de derde set toonde Anderson zich de sterkste, door na twee keer Lewis te hebben gebroken, de set uit te gooien met twintig, dubbel achttien en nogmaals dubbel achttien, een score van 92.

Lewis was niet bij machte Anderson bij te houden en keek in de vierde set al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Twee relatief eenvoudige kansen om in de wedstrijd te blijven werden gemist door de wereldkampioen van 2011 en 2012, waarna Anderson (in 2015 en 2016 's werelds beste) de wedstrijd besliste.

De uitslagen van de avondsessie op de WK darts op 16 december

Meulenkamp begon wat wisselvallig aan de partij en ook zijn tegenstander Ashton had moeite de triples te vinden. De 51-jarige Engelse kwam halverwege de eerste set op stoom, maar dat gold ook voor Meulenkamp.

Nadat Ashton flink wat pijlen op de dubbels had gemist, sloeg de 33-jarige Nederlander toe en pakte hij een 1-0 voorsprong.

Ron Meulenkamp

De tweede set was vervolgens een prooi voor Meulenkamp. Hij maakte weinig fouten, terwijl Ashton haar pijlen meermaals naast de 20 gooide. Meulenkamp werd in de derde set wat slordiger. Hij miste veel dubbels, waardoor Ashton een leg kon pakken, maar uiteindelijk ging de winst alsnog in drie sets naar Meulenkamp.

Daarmee zit er nog één vrouw in het toernooi, namelijk Fallon Sherrock. Zij komt zondag voor het eerst in actie.

Ook debutant Landman door

Eerder op de dag plaatste ook Chris Landman zich voor de tweede ronde. De 40-jarige WK-debutant, die nog nooit een groot televisietoernooi speelde bij dartsbond PDC en zelfs niet terug te vinden is op de PDC-ranglijst, won met 3-0 van de Engelsman Scott Mitchell.

In de tweede ronde neemt Landman het op tegen de Engelsman Ian White.