Gerwyn Price in actie tegen Ritchie Edhouse
NOS SportAangepast

Uitgefloten titelverdediger Price moet even gas geven in (nu nog) vol ‘Ally Pally’

Op de eerste dag van het wereldkampioenschap darts is Gerwyn Price doorgedrongen tot de derde ronde. De Welshman won met 3-1 van de Engelsman Ritchie Edhouse.

Price is de titelverdediger en de huidige nummer één van de wereld, maar had het niet makkelijk. De titelfavoriet werd niet echt gesteund door het altijd uitbundige publiek in het Alexandra Palace, de home of darts. "Ik hoop dat de regels weer veranderen en dat er geen fans in mogen", grapte Price na afloop.

De dartsfans zijn nu nog welkom in Alexandra Palace, al komt daar mogelijk vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant verandering in. Woensdag telden Groot-Brittannië het hoogste aantal besmettingen sinds de start van de pandemie.

Uitslagen WK darts 15 december

Als wereldkampioen mocht Price traditioneel de openingsavond van het WK afsluiten. Hij werd als titelverdediger met veel bombarie aangekondigd door de speaker, maar het leverde Price vooral veel boegeroep op.

Price kreeg tegen Edhouse, die eerder op de avond al ternauwernood had gewonnen van Peter Hudson, in de eerste set een flinke dreun: hij verloor die met 3-0. De derde set kwam hij, bij een stand van 1-1, met 2-0 achter en even leek een stunt in de maak.

Maar Price rechtte zijn rug en won vervolgens zes legs op rij.

  • NOS
    WK darts 1/5
  • NOS
    WK darts 2/5
  • NOS
    WK darts 3/5
  • NOS
    WK darts 4/5
  • NOS
    WK darts 5/5

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl