Mohamed Salah (r) en Diogo Jota (l) vieren de goal

Liverpool blijft na moeizame zege op Gerrards Villa in spoor koploper City

Manchester City, Liverpool en Chelsea hebben in de strijd om de bovenste plaatsen in de Premier League een moeizame zege geboekt. Koploper City won met 1-0 van Wolverhampton Wanderers, nummer twee Liverpool versloeg Aston Villa met dezelfde cijfers en Chelsea versloeg Leeds United met 3-2.

De ogen waren een keer niet gericht op Jürgen Klopp op Anfield, maar op de coach van de tegenpartij. Als coach Aston Villa keerde Steven Gerrard terug bij de club waar hij zijn hele spelersloopbaan actief was en veel successen vierde. Ooit zal Gerrard op zijn plek zitten, zei Klopp vooraf: "De vraag is alleen wanneer."

Met Aston Villa maakte Gerrard het Liverpool heel moeilijk. Pas na ruim een uur viel de beslissing. Mohamed Salah werd neergelegd door Tyrone Mings en de Egyptische topscorer benutte de strafschop zelf voor zijn veertiende treffer van het seizoen. Virgil van Dijk deed de hele wedstrijd mee bij de Reds, Anwar El Ghazi zat op de bank bij Villa.

Steven Gerrard verlaat het veld Anfield na de 1-0 nederlaag

Chelsea won een bewogen duel op Stamford Bridge op de valreep. Leeds United deed amper onder voor de Blues. Raphinha benutte een vroege penalty na een onbehouwen charge van Marcos Alonso. Mason Mount bracht de thuisclub vlak voor rust weer op gelijke hoogte.

De bal belandde na de pauze opnieuw op de penaltystip na een tackle op Antonio Rüdiger. Jorginho schoot de 2-1 en de winnende binnen nadat Rüdiger opnieuw, nu in blessuretijd, werd gevloerd. Tussendoor had Joe Gelhardt voor de 2-2 gezorgd. Hakim Ziyech bleef de hele wedstrijd op de reservebank bij Chelsea.

Domme rode kaart en VAR-beslissing nekken Wolves

In Manchester draaide het aanvankelijk uit op een tamme wedstrijd tussen Manchester City en Wolverhampton Wanderers. De thuisploeg, waar Nathan Aké negentig minuten toekeek, had de overhand, maar tot veel grote kansen leidde dat niet.

De spelers van City vieren de treffer van Raheem Sterling

Het stugge Wolves, dat op de achtste plaats bivakkeert, staat tot dusver niet garant voor veel spektakel. In de vijftien competitiewedstrijden die de club voor het bezoek aan City speelde, vielen slechts 25 goals (twaalf voor Wolves en dertien voor de tegenstanders). Ook in Manchester lieten de Wolves hun stugge kant zien.

Geel en nog eens geel

Vlak voor rust groeide Raúl Jiménez uit tot de schlemiel van de wedstrijd. De Mexicaanse spits kreeg een gele kaart voor een overtreding en bleef daarna - toen City de vrije trap die daaruit volgde wilde nemen - voor de bal staan. Dat leverde hem direct een tweede gele en dus rode kaart op.

Tussen de twee gele kaarten die Jiménez kreeg, zaten precies 31 seconden.

Bepalend moment: Wolves-spits Jiménez (tweede van rechts) moet met rood vertrekken

Tegen tien spelers van Wolves ging City direct na de pauze nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Sterling schoot net naast en een kopbal van İlkay Gündogan werd van de lijn gehaald door verdediger Conor Coady.

Halverwege de tweede helft belandde een voorzet van Bernardo Silva tegen de onderarm van João Moutinho. De middenvelder van Wolverhampton was zich van geen kwaad bewust, maar de scheidsrechter wees tot zijn ongeloof naar de stip.

Ook nadat het discutabele moment door de videoscheidsrechter was bekeken, bleef de beslissing staan. Sterling schoot City vervolgens naar de zege door de strafschop koeltjes te benutten.

Stand Premier League

Norwich City-doelman Tim Krul was lang op weg om Manchester United van scoren af te houden, maar moest een kwartier voor tijd het hoofd buigen. Max Aarons werkte Cristiano Ronaldo tegen de grond en de bezoekers kregen een strafschop. De Portugees ging zelf achter de bal staan en knalde de bal langs Krul.

Manchester United boekte daarmee een 1-0 overwinning op Carrow Road. Het was de tweede Premier League-zege onder de nieuwe trainer Ralf Rangnick. Donny van de Beek deed als invaller enkele minuten mee bij United.