Mats Velseboer

Sprookje zaalvoetballers Hovocubo voorbij na grote nederlaag tegen Sporting CP

Het Champions League-sprookje van de zaalvoetballers van Hovocubo is voorbij. Na de nederlaag tegen Sinjara Jekaterinenburg bleek vrijdag ook titelverdediger Sporting CP een maatje te groot voor de ploeg uit Hoorn: 8-2.

Dat Hovocubo eind oktober voor het eerst in de historie de eliteronde van de Champions League haalde was al een prestatie op zich. De ploeg van trainer Sander van Dijk kende vervolgens met tegenstanders Jekaterinenburg uit Rusland, Sporting CP en het Kroatische Olmissum geen gelukkige loting.

Groot krachtsverschil

Het grote krachtsverschil met Sporting CP bleek al vroeg in de wedstrijd. Na 74 tellen liep Hovocubo in Lissabon door twee doelpunten van Waltinho al achter de feiten aan.

Een eenzijdige wedstrijd volgde, waarin Soufian Charraoui en Abdessamad Attahiri namens de Hoornse ploeg nog wel wat terugdeden. Hun goals waren echter niet voldoende tegen het Portugese geweld.

Sporting CP stond bij rust al met 7-2 voor en nam in de tweede helft gas terug. Diego Cavinato bepaalde met zijn derde van de avond de eindstand op 8-2.

Voor Hovocubo wacht zondag een wedstrijd om des keizers baard tegen MNK Olmissum, dat ook beide duels verloor. Sporting CP en Sinjara Jeketarinenburg gaan op dezelfde dag in een onderling duel uitvechten wie doorstoot naar het finaletoernooi van de Champions League.