Karim Mossaoui was goed voor de enige treffer van Hovocubo.
NOS Voetbal

Zaalvoetballers Hovocubo houden helft stand tegen Jekaterinenburg

De zaalvoetballers van Hovocubo hebben in de Champions League geen stunt kunnen uithalen tegen Sinjara Jekaterinenburg. In Lissabon ging de club uit Hoorn met 5-1 onderuit.

Hovocubo drong vorige maand voor het eerst in de historie door tot de voorlaatste ronde van het toernooi en kreeg met tegenstanders Jekaterinenburg uit Rusland, Sporting Portugal en het Kroatische Olmissum direct een zware poule voor de kiezen. Jekaterinenburg won het toernooi, toen nog de Futsal Cup, in 2008 en gastheer Sporting Portugal is titelverdediger.

Tegen Jekaterinenburg hield Hovocubo een helft stand. Anton Sokolov opende na drie minuten de score voor Jekaterinenburg, waarna international Karim Mossaoui op aangeven van mede-international Mats Velseboer de stand gelijktrok.

Geen houden meer aan

Die stand wist Hovocubo tot de rust vast te houden, maar daarna was er geen houden meer aan. Via twee treffers van zowel Sokolov en Matvey Gerasimov ging de debutant in de eliteronde alsnog met ruime cijfers onderuit.

Er wacht Hovocubo nog een zwaar programma. Vrijdag speelt de ploeg tegen Sporting Portugal en zondag wacht het laatste groepsduel tegen Olmissum. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het finaletoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl