Vinícius helpt koploper Real Madrid vlak voor tijd aan winst op Sevilla

Real Madrid, de koploper in Spanje, is het duel met Sevilla zonder kleerscheuren doorgekomen. In het eigen Bernabeu zorgde Vinícius Júnior met een goal in de slotfase voor een 2-1 overwinning.

Vinícius Júnior

De bezoekers beleefden een uitstekende start. Al na twaalf minuten kopte Rafa Mir geheel vrijstaand zijn ploeg op een voorsprong en niet veel later maakte hij er bijna 2-0 van. Thibaut Courtois voorkwam dat met een geweldige redding.

Nog voor de rust werd het 1-1. Doelman Yassine Bono redde maar half op een inzet van Eder Militao en Karim Benzema was er als de kippen bij om te scoren voor Real.

Ook in de tweede helft mocht Sevilla het spel maken, maar in de 87ste minuut speelde Vinícius zich knap vrij en joeg hij de bal in het net.

Koploper

Real Madrid gaat door de zege ruim aan de leiding met 33 punten, 4 meer dan Atlético Madrid en Real Sociedad. Barcelona, dat gisteren nipt won, bezet de zevende plaats.