Xavi wint opnieuw met Barcelona, mede dankzij goals Frenkie de Jong en Depay

Bekijk hier hoe FC Barcelona wint op bezoek bij Villarreal

Barcelona kruipt onder de nieuwe trainer Xavi omhoog op de ranglijst van La Liga. Op bezoek bij Villarreal werd met het nodige fortuin gewonnen, mede door goals van Frenkie de Jong en Memphis Depay (1-3).

Laatstgenoemde was de gevierde man, door Barcelona vlak voor tijd tegen de verhouding in op voorsprong te zetten. Philippe Coutinho schoot daarna nog een penalty binnen.

Frenkie de Jong na de 0-1

Villarreal joeg met Oranje-international Arnaut Danjuma hartstochtelijk op de zege, met zowat elke paar minuten een grote kans in de slotfase. Zelf kreeg Danjuma er ook eentje, maar na een fraaie kapbeweging naar binnen ging zijn schot rakelings naast.

Depay bijna topscorer

Depay had in de eerste helft ook al een misser op zijn naam, maar maakte die ruimschoots goed door alert te reageren bij een doorgeschoten bal. Door kundig langs de keeper te dribbelen en de bal door de benen van een vallende verdediger te mikken, staat de spits met acht goals inmiddels tweede op de topscorerslijst van Spanje.

Arnaut Danjuma (rechts) in duel met Gavi

Frenkie de Jong had vlak na rust zijn eerste gemaakt in deze jaargang, door bij de tweede paal binnen te tikken. Samuel Chukwueze zorgde een kwartier voor tijd met de punt van zijn linkerschoen voor de gelijkmaker.

Barcelona staat nu zevende in de stand, maar heeft de subtop binnen handbereik. Volgende week komt Real Betis naar Camp Nou en heeft het elftal van Xavi de kans om flink door te pakken bij zijn inhaalslag.