Cristiano Ronaldo maakt zich op voor een invalbeurt
NOS Voetbal

Beter Chelsea krijgt United niet op de knieën, geen basisplaats Ronaldo

Chelsea heeft zich in eigen huis niet weten te ontdoen van Manchester United, de zwalkende nummer tien van de ranglijst. De koploper in de Premier League kwam een kort na rust opgelopen achterstand nog wel te boven (1-1), maar daar bleef het bij.

Interim-manager Michael Carrick, die vermoedelijk komende week alweer plaats moet maken voor de Duitser Ralf Rangnick, had paradepaardje Cristiano Ronaldo buiten de basis gelaten en miste in de verdediging Harry Maguire wegens een schorsing. De aanvoerder stak de laatste weken bepaald niet in topvorm, maar zijn absentie kwam de organisatie achterin zeker niet ten goede.

Ziyech laat zich zien

Hakim Ziyech, voor de derde keer dit seizoen in de basis in de Premier League, kreeg al na drie minuten een kans aangereikt en zette met een schot uit de draai David De Gea aan het werk. Een minuut later maakte de United-doelman met de hak een inzet van Callum Hudson-Odoi onschadelijk.

Hakim Ziyech

Een uithaal van Antonio Rudiger belandde via de vingertoppen van De Gea op de lat. Nog voor de pauze voorkwam de Spaanse sluitpost van United ook een treffer van Hudson-Odoi.

Flater Jorginho, doelpunt Jorginho

Het gebrek aan daadkracht voorin kwam Chelsea kort na rust duur te staan. Jorginho kreeg een verre hoge trap van Bruno Fernandes niet onder controle, waarna Jadon Sancho de bal oppikte en een vrije doortocht kreeg. Het was voor hem een koud kunstje om Edouard Mendy te verschalken en het tot dan machteloze United aan de leiding te brengen: 0-1.

Een verrassing - hoewel: Chelsea had al zeven competitieduels niet meer gewonnen van Manchester United - leek in de maak, maar een eveneens ongelukkige actie van Aaron Wan-Bissaka hielp de koploper aan een strafschop.

De back wilde in de 67ste minuut opruimen, maar trof daarbij het been van Thiago Silva in plaats van de bal. Het bood Jorginho de kans zijn flater van eerder in het duel goed te maken: 1-1.

Jorginho, blij met zijn benutte strafschop

Had de plotselinge voorsprong United nieuwe energie gegeven, nu waren de rollen weer omgedraaid. De van een blessure teruggekeerde Romelu Lukaku loste tien minuten voor tijd kansenverprutser Timo Werner af, maar de Belgische topscorer kon het verschil niet maken.

Datzelfde gold voor Fred die verzuimde een fout van Mendy af te straffen, terwijl Rüdiger op het scheiden van de markt hard over het United-doel volleerde.

City houdt West Ham onder de duim

Eerder op de dag had Manchester City zich voor even naast koploper Chelsea genesteld door thuis met 2-1 te winnen van West Ham United, de nummer vier van de ranglijst.

City-speler Gabriel Jesus neemt in de sneeuw het West Ham United-duel onder vuur

De sneeuw kwam in de eerste helft met bakken uit de lucht, maar op het snel wit kleurende veld was het - anders dan bij Burnley-Tottenham Hotspur dat werd afgelast - nog prima voetballen. City liet een paar mooie aanvallen zien en uit een ervan tikte aanvoerder Ilkay Gündogan eenvoudig raak.

Na de extra lange rust was de sneeuw opgeruimd en er kwam niets meer bij. Omdat de 2-0 maar uitbleef, ging West Ham op zoek naar de 1-1. De thuisploeg stond achterin echter als een huis en in de slotminuut maakte Fernandinho er alsnog 2-0 van.

Met nog vier tellen in de extra tijd op de klok poeierde Manuel Lanzini nog wel op schitterende wijze de 2-1 binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl