Virgil van Dijk

Van Dijk scoort na 14 maanden weer voor Liverpool, dat op punt van Chelsea komt

Een dag voor de kraker tussen Chelsea en Manchester United, heeft Liverpool de druk op lijstaanvoerder Chelsea flink opgevoerd. Liverpool was, mede door een treffer van Virgil van Dijk, met 4-0 te sterk voor Southampton en kwam daarmee op een punt van Chelsea.

De thuisploeg combineerde voorin naar hartenlust en dat leverde oogstrelende aanvallen op. Al na twee minuten mondde een ervan uit in een goal van de Portugees Diogo Jota. Toch was Southampton niet kansloos. Er ging ook nog genoeg mis bij Liverpool en de tegenaanvallen leverden soms gevaar op.

Met zijn tweede intikker maakte Jota er na een half uur echter 2-0 van en nog voor rust gooide Thiago het treffen op slot met een van richting veranderd schot. In de tweede helft ging Liverpool vrolijk door, maar alleen Van Dijk scoorde nog, toen de bal uit een corner voor zijn voet kwam. Het was zijn eerste treffer voor de Reds in ruim een jaar tijd.

Anwar El Ghazi in gesprek met coach Steven Gerrard

Bij Aston Villa was invaller Anwar El Ghazi belangrijk. Hij gaf vijf minuten voor tijd de voorzet bij de 0-2 van John McGinn, alvorens thuisploeg Crystal Palace het in blessuretijd toch nog spannend maakte. Maar het bleef bij 1-2.

De ploeg uit Birmingham komt door de zege op plaats elf, met evenveel punten als nummer tien Crystal Palace.

Krul houdt nul

Bij Norwich City hield Tim Krul de nul tegen Wolverhampton Wanderers (0-0), waardoor de nummer 19 van de Premier League op twee punten komt van Leeds United, dat de 'veilige' zeventiende plaats bezet.