Van Marwijk en Advocaat mogen nog hopen op WK-deelname

Van Marwijk en Emiraten mogen nog hopen op WK-deelname na winst op Libanon

Bert van Marwijk mag nog hopen op deelname aan het WK in Qatar. De bondscoach won dinsdag met de Verenigde Arabische Emiraten met 1-0 bij Libanon, waardoor de kans om zich te kwalificeren weer is toegenomen. Dick Advocaat ging met Irak 0-3 onderuit tegen Zuid-Korea.

De wedstrijd tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Libanon stevende lang af op een gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd legde de scheidsrechter de bal op de penaltystip. Ali Mabkhout benutte het buitenkansje. In de slotfase drong Libanon nog wel aan, maar de ploeg van Van Marwijk hield stand.

Eerste zege

Dat betekende na drie gelijke spelen en twee nederlagen de eerste overwinning voor Van Marwijk in kwalificatiegroep A. Met zes punten staan de Verenigde Arabische Emiraten op de derde plaats, welke recht geeft op de play-offs.

De eerste twee plekken, die recht geven op WK-deelname, lijken al vergeven, want Iran en Zuid-Korea steken er met kop en schouders bovenuit. Van Marwijk moet zich dus richten op plek drie.

WK ver weg voor Advocaat

Datzelfde geldt voor Dick Advocaat, dat dinsdag met Irak in actie kwam tegen Zuid-Korea. Na ruim een halfuur kwamen de Koreanen in een leeg stadion op voorsprong dankzij Jae-sung Lee.

Dick Advocaat

In de tweede helft, waarin Zuid-Korea de baas was, verdubbelde Heung-min Son vanaf de penaltystip de score. Invaller Woo-yeong Jeong schoot de beslissende 0-3 binnen.

De wedstrijd betekende het tweede verlies voor Advocaat en Irak in de strijd om WK-kwalificatie. Vier keer eerder werd er gelijkgespeeld. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is de derde plek nog mogelijk voor Irak.