WK in Qatar steeds verder weg voor Advocaat en Van Marwijk

Advocaat speelt gelijk, Van Marwijk verliest in WK-kwalificatie

Voor bondscoaches Dick Advocaat en Bert van Marwijk wordt deelname aan het WK van volgend jaar in Qatar een alsmaar lastiger karwei. Advocaat kwam met Irak niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Syrië. Van Marwijk verloor met de Verenigde Arabische Emiraten met 1-0 bij Zuid-Korea.

De eerste twee plekken in groep A, die recht geven op WK-deelname, lijken al bijna vergeven, want Iran en Zuid-Korea steken er met kop en schouders bovenuit.

Advocaat en Van Marwijk moeten zich met Irak en de Verenigde Arabische Emiraten richten op plek drie, die via een achterdeur nog kan leiden tot succes.

Penalty

Irak kwam tien minuten voor tijd door een goal van Omar Al-Somah op achterstand tegen Syrië, maar Amir Al-Ammari bezorgde de ploeg van Advocaat toch nog een punt door een penalty te benutten.

Eerder op de dag zag Van Marwijk zijn formatie onderuit gaan tegen Zuid-Korea, dat vlak voor rust kon juichen na een rake strafschop van Hwang Hee-chan.