Pinch-hitter Marwin Gonzalez slaat twee man binnen voor de Astros
NOS Sport

Astros overleven vliegende start Braves en verkleinen achterstand in World Series

Atlanta Braves is er niet in geslaagd de World Series al in wedstrijd vijf te beslissen. De ploeg van de 24-jarige Curaçaoënaar Ozzie Albies had aan een thuiszege genoeg gehad om Houston Astros definitief op de knieën te krijgen, maar ging ondanks een vliegende start met 9-5 onderuit.

De Braves leiden nog wel in de best-of-seven-reeks om de Amerikaanse honkbaltitel: 3-2.

Het zag er allemaal florissant uit voor Atlanta, dat in 1995 voor het laatst de World Series won. Al in de eerste inning sloeg Adam Duvall een homerun met alle honken bezet, onder meer door tweedehonkman Albies, goed voor vier punten.

De 4-0 achterstand dreef de gasten echter niet tot wanhoop. De achtervolging kreeg al in de tweede en derde inning gestalte met telkens twee runs.

Atlanta Braves-speler Ozzie Albies neemt een duik naar het derde honk

Freddie Freeman hielp de Braves met een solo-homerun opnieuw aan een voorsprong, maar in de vijfde inning beleefde zijn ploeggenoot A.J. Minter een kleine nachtmerrie.

De pitcher gooide met al twee man uit vier wijd, terwijl de Astros alle honken bezet hadden: Carlos Correa kon gratis de gelijkmaker binnenlopen. Bij de volgende worp sloeg pinch-hitter Marwin Gonzalez met een tweehonkslag ook nog eens twee man binnen: 5-7.

Die klap kwamen de Braves, die in de play-offs alle zeven thuiswedstrijden gewonnen hadden, niet meer te boven. Integendeel, de ploeg moest toestaan dat de Astros nog tweemaal scoorden en de World Series naar Houston terughaalden.

Want daar wordt de strijd tussen beide rivalen dinsdag vervolgd. Ook een eventuele zevende confrontatie zal (woensdag) in Houston plaatsvinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl